|
YaRGuCi Nickli Üyeden Alıntı
|
Kadın beyaz sayfa gibidir üzerine bir damla mürekkep lekesi bile değse göze batmaktan kaçamaz..Edep, hayâ, ahlâk en çok yakışan davranış biçimidir.Onu özel kılanda tesettürüdür. |
|
YaRGuCi Nickli Üyeden Alıntı
|
Bunu cevabı belli aslında bizim bu düşünceyi savunuyor olup dillendirmemiz değil.Tamamen kendi istek ve arzularıdır.Bize/bana göre yani İslama göre kadın çok ama çok değerlidir.İslam'dan önce kadınlara hiç bir şekilde değer verilmezdi.İsterseniz araştırabilirsiniz.İsterseniz bende anlatabilirim.İslam kadına bu denli değer veriyorken kendini kıymetsizleştirmek sencede bir tercih meselesi değil mi? Peki bu davranış biçimini tercih etmesi benim ima etmiş olmamdan değil, tamamen onun yapısından onun isteklerinden kaynaklıdır.Günümüzü baz alırsak ellerimizi vicdanımıza koyalım.Sosyal platformlarda takılan sıkıntılı kadın kitle sayısı çok mu az mı.Çok olduğunu gördüğün zaman normal bir şekilde karşılarmısın eminim ki karşılamazsın.Peki onu bu duruma toplum yapısımı sürüklüyor kendi hür iradesimi.Bence kendimizi kandırmayalım bu konuda .Sakın bütün bayanlar üzerine alınmasın.Benim nedemek istediğimi anlayan anladı.Bu durum erkekler içinde aynı doğrultuda geçerli.Temiz düşünmek istiyorsan temizde görünmek zorundasın.Temiz görünmediğin müddetçe temiz düşünemezsin.
|
Temizlik yorumu tamamen subjektif. Mesela sosyal medya, forum veya chat kullanan kadınların temiz olamayacağını söyleyende milyonlarca adam bulabilirsin. Başı açık gezen, yanında erkek olmadan sokağa çıkan kadınların lekeli olduğunu söyleyende yığınla adam bulursun.
Bu bir yolculuksa eğer, ben sadece sana gelinen son durumu kendi dilimde aksettim. Bu şekilde devam etmek istiyorsan seni tutacak halim yok, yolun açık olsun.