Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Kasım 2023, 00:50   #1
Çevrimiçi
meLanie
~ Bizimkiler.Net~
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patates Yemeklerinin Püf Noktaları





Çok miktarda patatesiniz var ise, torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler. Patateslerinizi kuru ve serin bir yerde saklamaya özen gösterin.
Patates haşlarken, haşlama suyunun içine bir kaşık sirke koyun, hem rengi sarı kalır, hem de daha lezzetli olur.
Patates püresine değişik bir koku vermek istiyorsanız, içine bir miktar hindistan cevizi atın. Çok daha iyi tat oluştuğunu göreceksiniz.
Patates kızartırken;
öncelikle doğru kızartmalık patates kullanmaktır. Çıtır çıtır sapsarı patates kızartmak istiyorsanız öncelikle yüksek miktarda nişasta içeren eski, sarı patatesler kullanılmalıdır. En iyi kızartmalık patatesler Afyon ve Bolu patatesleridir. Taze patatesle yapılan kızartma çıtır olmaz.
Patatesleri iyice yıkayıp soyduktan sonra dilimleyip yaklaşık 1 saat boyunca soğuk suyun içerisinde buzdolabında bekletmek gerekir. Bu işlemin 2 faydası vardır. Suda bekleyen patatesler kararmaz, ve nişastanın fazlası akıp gider ve patatesler birbirine yapışmaz. Kızartma öncesi bu suyu boşaltıp patatesleri birkaç kez temiz suyla iyice durulamak ve patatesleri iyice kurulamak gerekir.
Derin bir tencere ve yüksek ısıya dayanıklı bir yağ kullanılmalıdır. Zeytinyağı çabuk yanar, kızartma için en uygun yağ ay çiçek yağıdır.
Derince bir tencereye bolca ay çiçek yağı konulup orta-yüksek ateş üzerine oturtulur. Yağın kızması beklenir ama çok kızmadan yaklaşık 150- 160 derece civarında bir sıcaklığa ulaşınca çok doldurmadan iyice kurulanmış patatesler atılır. Ara sıra karıştırarak patatesler yumuşayıp, yarı saydam olana kadar kızartılır.





__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver