Konu: Çözüldü Ekranda gorunen line sayısı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Ağustos 2023, 13:42   #16
manikdepresif
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ekranda gorunen line sayısı

Daha once $window pencereleri icin kullanilan komutlardan
/sline, /aline, /iline, /dline, /rline sadece listbox icin kullanildiini dusunuyordum, megerse nornal window'da da kullaniliyormus.

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
/sline @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]re 1

komutu penceredeki 1. line'i seciyor.
son line'i secmek icin ise
/sline @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]re 30000

burada 30001 kullanmamin nedeni buffer kapasitesi benim mircte max buffer sayisi 30000, onu da deneyerek buldum.
Belki bir diger mirc'de farkli olabilir bilmiyorum bu bir soru niteliginde,
nasil buldum alt + o ayarlardan "diger" sekmesinde tampon/buffer edit kutusuna farkli rakamlar yazdim ve 30000 e sabitledi, 30000'den fazla rakam yazdim kabul etmedim. hmm o zaman kapasite 30000 diye dusundum.
-
/sline @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]re 30000

komutunda /sline @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]re 30000 scrollbar asagiya kayiyor o line'a gitmeye calisiyor gidemedigi icin de, en altta son line' da kaliyor, ayni sekilde -l parametreli listbox pencereleri icinde gecerli.
30000 line olmamasina ragmen hata vermemesi de cok ilginc, demek ki kactane line oldugu her zaman setli degil ya da bilmiyor /sline.
-
"/sline @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]re no" komutu sadece custom window pencerelerinde calisiyor.
"/sline #kanalpenceresi no" calismiyor.
O zaman son aktif gorunen line'in selected line (secili satir) oldugu ortaya cikiyor.
-
[/findtext -n kelime] bu komut her pencerede gecerli, /findtext -n kelime komutu "son aktif line" dan sonra asagiya kaydirma yapip bulma sagliyor. Sadece /findtext kelime ise, en son aktif line'dan yukari dogru arama yapiyor.
-
Sadece /findtext -n kullanarak bilinmeyen bir kelime bulmaya calistigimda yetersiz parametre hatasiyla karsilasiyorum.
Yani bi kurnazlik yapip surekli bastirirsam
//findtext -n $chr(32)

yapip tek tek en alta kadar indirip scrollbar'i araya da inc %i ile %i degiskenini arttirip, en son lineden cikarmayi dusunsem bile yapamiyorum.
-
Cunku $chr(32) bulmuyor yetersiz/eksik parametre hatasi veriyor., findtext aradigi text'i otomatik *text* olarak ariyor. wildcardli bicimde.
-

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan