Kızarmış Kabak Çiçeği Dolması
Kızarmış Kabak Çiçeği Dolması [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler
5 adet kabak çiçeği
100 g İzmir tulum peyniri (Küçük doğranmış)
50 g kırmızı soğan (Küçük küp doğranmış)
120 g domates (Küçük küp doğranmış)
100 g salatalık (Küçük küp doğranmış)
2 g bilye kekik
100 g tempura unu
1 şişe maden suyu
1 adet yumurta
100 g süzme yoğurt
250 ml ayçiçek yağı
Tuz
Karabiber
Nasıl Yapılır
Tempura un, yumurta ve maden suyunu bir kaba alarak bir çırpma teli yardımıyla pekmez kıvamını elde edene kadar çırpın.
Soğan, domates ve salatalık ile İzmir tulum peynirini bir kaba alarak karıştırın ve kabak çiçeklerini bu harçla doldurun.
Kabak çiçeklerini hazırladığınız tempura unlu karışıma bulayın ve tavada 180 derece sıcaklığı ulaşmış ayçiçek yağında kızartın.
Kızarttığınız dolmaları kağıt peçete üstünde beklettikten sonra süzme yoğurt ile birlikte servis edin. lezzet.com.tr |