Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Mayıs 2023, 21:22   #1
Çevrimdışı
Sarya
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
HamSi BuqLama






Hamsi Buğulama Tarifi İçin malzemeler


  • 1 kg hamsi
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • 2 limon
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 çay bardağı su


Hamsi Buğulama Nasıl Yapılır?


  • Hamsileri temizleyip kılçıklarını ayıklayın. Bol suda bir kaç kez yıkayıp süzgece alın.
  • Domates, soğan ve limonları ince halkalar halinde dilimleyin. Maydanozu yaprak yaprak ayırın.
  • Hamsileri derin bir kaba alın. Sıvı yağ, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın. Hamsileri düz tabanlı bir tencereye düzgün şekilde dizin.
  • Üzerine domates, limon ve soğan halkalarını değişimli olarak yerleştirin. Üzerine maydanoz yapraklarını serpiştirip 2 çay bardağı suyu ilave edin.
  • Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15 dakika pişirin ve 5-6 dakika dinlendirin.
  • Hamsi buğulamayı, barbunya pilaki ve fava ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Hamsi Buğulamanın Püf Noktaları Nelerdir?
  • Hamsileri temizlerken önce baş kısımlarını, ardından kılçıklarını çıkartın.
  • Hamsilerin lezzetini arttırmak için, temizledikten sonra tuzlayın ve 20 dakika dolapta bekletin. Ardından bol su ile durulayın pişirmeye başlayın.
  • Pişirme esnasında oluşan kokuyu azaltmak için, balıkların üst kısımlarına defne yaprağı ekleyin.
  • Pişirdiğiniz balıkları servis etmeden önce, birkaç damla limon sıkın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan