MALZEMELER Şerbeti için:
1,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Keki için:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı mavi haşhaş tohumu
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
YAPILIŞI
Şerbeti için gerekli olan su ve şekeri tencereye alıp, şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra içine bir kaç damla limon sıkıp 5 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
Keki için, yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika kadar iyice çırpalım. Sıvı yağ, süt, irmik ve haşhaşı da ekleyip güzelce karıştıralım. En son un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanmış borcama kek karışımını alalım.
180° ısınmış fırında 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
Üzeri için, krem şantiyi soğuk sütle çırpıp buzdolabına kaldıralım.
Kekimiz piştikten sonra, soğumuş olan şerbeti kekin üzerine eşit bir şekilde döküp soğumaya alalım.
İyice soğuyup şerbetini çektikten sonra hazırladığımız krem şantiyi üzerine güzelce yayalım. Tatlımızı servisten önce buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirelim.
Tatlımızın üzerini haşhaş ya da Antep fıstığıyla süsledikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun .