2. EV
Burası para evi, aynı zamanda üretim evidir. Cüzdanda taşınan nakit parayı, taşınabilen fiziksel eşyaları (çanta, kolye, toka, cüzdan, mücevher, mallar) simgeler. “Ne üretiyorum? Hangi alanda para kazanabilirim? Kendimi nasıl satıyorum?” sorularının cevabını verir. Şarkı sözü, şiir, takı gibi üretimler de buraya girer. Bir kişinin iş görüşmesinde ne kadar maaş istediğini söyleyebilme yetisi de bu evin konusudur. İnsanı oluşturan tüm materyalleri bu evin etkilerinden anlarız. Kişinin neden beslendiği, neyle doyuma ulaştığı, nelere sahip olduğu gibi... Kişinin sahip olduklarını değerlendirme şeklini, biriktirme alışkanlıklarını saptarız. Maddi konulara yaklaşımı, kişisel konuları nasıl dünyaya indirgediği bu evin temaları anlatır. Kişinin paraya, maddiyata yaklaşımı, kaynaklarını yönetme becerisini anlatır. Ayrıca üretim şekli ve kapasitesini de bu eve bakarak yorumlayabiliriz. Para, maddi kaynaklar, değer verilen şeyler, maddiyat, güvenlik ihtiyacının karşılanması, sahip olunanlar, gelir-gider durumu, bütçe, banka hesabı, menkul ve gayri menkuller, kişinin kazançları, maaşı, birebir çalışarak hak ettiği gelirler, üretim, değer yaratma kapasitesi ve şekli bu evle ilgilidir.
2. ev çalışarak elde ettiğiniz kazancı, finansal yükümlülükleri ve sahip olduğunuz maddi varlıkları yönetir. Maddi kazanç ve kayıplar bu ev tarafından belirlenir. Aynı zamanda güvenlik duygunuz ve özgüveniniz de bu ev tarafından yönetilir.
Bu ev aşk ve para gezegeni Venüs ile pratik ve dengeli Boğa burcu tarafından yönetilir.
Astrolojide 2.ev ‘para evi’ olarak tanımlanır. Ve sahip olduğumuz şeyler bu evin kapsama alanına girer. Elbette 2.ev yorumlarında para gibi, eşya gibi maddi kaynaklarımızın öne çıkması doğaldır ancak ‘özdeğer’ gibi kişiliğimize dair kaynaklarımızı da veya atletik bir erkeğin kaslı vücudunu da fiziksel bir kaynak olarak düşünebilmeliyiz ve 2.ev yorumlarına dahil edebiliriz.
2.ev denince oyuncaklarını misafirliğe gelen çocuklardan kıskanan evin sahibinin çocuğunu zihninizde canlandırabilirsiniz. Çünkü bu çocuk önce 1.evi hazmetmiş, kendini ve yakın çevresini gözlemlemiştir ve artık ‘bir şeylere sahip olma, benimseme’ zamanı gelmiştir. Bize göre basit bir oyuncak kavgası olabilir ancak o anda muhtemelen çocuklar arasında 2.ev – 8. ev zıtlaşması cereyan etmektedir. Anlayamazsınız (8.ev demek başkasının kaynaklarını gösterir yani bir çocuk için başkasının oyuncakları)
Kişinin özdeğer duygusunun sahip olduklarıyla (maddi, manevi, kişisel veya fiziksel) alakalı olabileceği fikri üzerinde düşünmeye değer. Örneğin kendine yeni bir ayakkabı veya kıyafet aldığında kendini daha değerli –daha özgüvenli- hissettiğini söyleyen(Venüsü Aslan burcunda olan) bir arkadaşım var. Bu fikirde doğruluk payını kabul etmemiz durumunda, uzun zamandır kendinideğersiz hisseden ve gizli bir depresyona giren kişiler için küçük veya büyük harcamalar yapmalarını veya örneğin spor yaparak fiziksel forma sahip olmayı önerebiliriz.
--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:58 -->-> Daha önceki mesaj 13:56 --
3.EV
Önceki iki evde fiziksel varlığımızın ve sahip olduklarımızın, "bize ait olanın" farkına varmıştık. Bu farkındalık, yani ‘anneden (fiziksel olarak) ayrılık’ hissi geri kalan bütünlükten (dış çevreden) de ayrılık hissinin gelişmesine neden olur. Kendimizi dışarıdaki ortamdan ayırdığımızda ise doğal olarak etrafımızda olup bitenin ne olduğunu anlamaya çalışırız. Bunu da hemen ve şu an içinde
Var olduğumuz yakın sınırlar içerisinde ufak adımlarla, veri toplayarak yaparız. Kendimiz dışındaki bu ortamı tanımak için onunla
iletişim yolları aramaya başlarız.
Gelişimsel olarak, 3.ev bebeğin emeklemeye başladığı zamanla yürümeyi öğrenmesi arasındaki süreçtir. Bebek kendisini güven
içinde hissediyorsa (anne evde hissi) ve içinde bulunduğu çevre de aşırı baskıcı değilse, doğal akışa uygun biçimde daha büyük
bağımsızlık ve otonominin tadını çıkarmak isteyecektir. Çevreyi incelemeye, onunla etkileşim içinde olmaya, herşey hakkında bilgi toplamaya doğru gelişecektir.
Buna paralel olarak dil gelişimi, iletişim ve varlıkları isimlendirme başlar. Dilin gelişimi bireyliğin gelişimi için esastır. Dildeki tipik
isim-fiil yapısı çocuğun özneyi nesneden ayırt etmesine, bu yolla ayrı bir varlık olarak kendisinin daha fazla bilincine varmasına
olanak sağlar.
3.Evin rasyonel zihni, Merkür'ün yönettiği 6.evle birlikte beynin sol bölümünün aktiviteleriden sorumludur. Zihnin gerçeklere göre bilgi toplayan cephesidir. Doğal yöneticisi Merkür, mitolojide çeşitli tanrılardan gelen ve giden bilgi trafiğini yönetmekle görevliydi.
Tanrıların habercisiydi. Benzer şekilde, her tür iletişim biçimi (konuşma, yazma, medya,
vb.) 3. evle ilişkilidir. Buradaki zihin bilginin farklı alanları arasında bağlantı kurmaktan, sayısız hayat formunu keşfetmekten mutluluk duyar. Her yerden bilgi toplanır. Toplanan bilgilerin daha büyük bütün içindeki yerini belirlemek için önemli çaba sarfedilir.
3.Evdeki burçlar ve gezegenler bizim zihinsel yapımızı ve tarzımızı tanımlar. Zihnimiz hızlı mı, yavaş mı, mantıksal mı, kaotik mi?
Düşüncelerimiz özgün mü, yoksa çevremizdekilerin düşüncelerinin bir yansıması mı? Bu evdeki yerleşimler bilgiyle ilişkimize ve bilgi konusundaki tutumumuza da açıklık getirirler. Örneğin, 3.evinde Mars veya Koç burcu olan bir kişi, bilgi için kavga eder. Oysa,3.evinde Ay olan kişiler bilgiyi kendilerine sağlayacağı güvenliğin bir aracı olarak görebilirler.
Erken çocukluk döneminde yakın çevremizi algılayışımızda nelerin etkili olduğunu 3.ev gösterir. Örneğin, 3.evinde Venüs olanlar
çevrelerinden Venüs'e ait özellikleri algılarlar; uyumluluk, güzellik, vs. Doğal olarak, çevrede bulunan daha ahenkli ve hoşnut edici şeyleri öğrenirler. Satürn 3.evdeyse, çevrenin daha sınırlayıcı ve soğuk cepheleri algılanır. Kendini özgürce ifade etmek için, yeterince güvenli bir ortam hissedilmez.
Özetle; 3.evdeki yerleşimler hem yakın çevremize atfettiğimiz nitelikleri, hem de ondan aldıklarımızı gösterir. Kardeşlerimiz, amca ve teyzelerimiz, komşularımız, kuzenlerimiz ile ilişkimizi gösterir.
Buradaki yerleşimler bizimle kardeşlerimiz arasındaki ilişkinin doğasını da belirtir. Kardeşin gerçeğe uygun bir tanımına veya bizim ona yansıttığımız niteliklere işaret edebilir. 3.Evdeki Satürn; erkek kardeşimizle ilişkimizde güçlük ve çatışma deneyimleyeceğimiz veya onu soğuk ve sevgisiz gördüğümüz anlamına gelebilir. Kendimizin bu yönünü ona yansıtarak, ondan geliyormuş gibi yaşıyor da olabiliriz.
3.ev aynı zamanda okula başlangıç dönemini de açıklar. Okul, diğer insanlarla bir araya geldiğimiz sosyal bir ortamdır.
Ana babamızın söyledikleriyle başkalarının (öğretmen, akranlar gibi) söylediklerini karşılaştırma fırsatı sunar. Erken buluğ dönemi de bu evle ilişkilendirilmiştir.
Bazen 3.evde bir çok gezegenin varlığı, yetişme döneminde sık sık çevre değiştirmeye işaret edebilir. Bu yer değiştirmelerin kişi üzerindeki etkisi, haritanın kalan bölümüne göre değişecektir. Bazı kişiler olağanüstü bir esneklik ve kolaylıkla farklı durumlara uyum sağlama yeteneği geliştireceklerdir. Diğerleri ise, yerleşmiş düzenden zorla koparılıp uzaklaştırılmanın acısına karşı daha savunmacı bir tutum içine girebileceklerdir.