20 Mayıs 2023, 19:55
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Paçanga Böreği Tarifi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ÇITIR ÇITIR PAÇANGA BÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
4 ADET YUFKA
1 SU BARDAĞI KAŞAR PEYNİRİ
100 GRAM ÇEMENİ AYIKLANMIŞ PASTIRMA
1 ADET DOMATES (SADECE DIŞ TARAFI KULLANILACAK)
2 ADET YEŞİL BİBER
KIZARTMAK İÇİN AYÇİÇEK YAĞI
PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ (YAPILIŞI)
Öncelikle yufkalarımızı sekiz eşit parçaya bölerek bir tarafta hazır bekletin. Yufkalarımızı hazırladıktan sonra derin bir kasenin içerisine bir su bardağı kaşar peynirimizi, çemeni ayıklanmış ve doğranmış pastırmamızı, 1 adet yumuşak iç kısmı ayıklanmış ve doğranmış domatesimizi, 2 adet yeşil biberimizi karıştırıyoruz.
Burada böreğimizin önemli püf noktalarından birisi domatesin yumuşak olan iç kısmının kesinlikle ayıklanmış olmasıdır çünkü domatesin iç kısmını almadığımızda böreğin içinde sulanacağı için böreğin lezzetini kaybetmesine neden olacaktır. Bu şekilde hazırladığımız içi sekiz eşit parçaya ayırdığımız yufkalarımıza eşit şekilde bölüp geniş rulolar halinde sarıyoruz.
Yufkaların ucunun ruloya yapışıp dağılmaması için yufkaların en uç kısmına su sürebilirsiniz. Bu şekilde hazırladığınız paçanga böreklerini isterseniz önce yumurtaya daha sonra galete ununa batırarak isterseniz de yumurta ve galeta ununa batırmadan daha önce kızdırdığımız ayçiçek yağının içerisinde 2-3 dakika boyunca kızartıp servise hazır hale getirebilirsiniz. Paçanga böreklerimiz hazır afiyet olsun |
| |