Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Mayıs 2023, 19:49   #1
Çevrimdışı
Sarya
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hakiki Tulumba Tatlisi Nasil Yapilir?




MALZEMELER
2 su bardagi su
1 yemek kasigi toz seker
1 cay kasigi tuz
2 yemek kasigi tereyagi
2,5 su bardagi un
3 adet yumurta
1 yemek kasigi irmik
1 yemek kasigi nisasta
Serbeti icin:
2 su bardagi toz seker
2 su bardagi su
1 tatli kasigi limon suyu
Kizartmak icin:
3 su bardagi aycicek yagi
TARIF
Tatlinin serbetini hazirlamak icin; su ve toz sekeri karistirdiktan sonra orta ateste 10- 15 dakika kadar kaynatin. Limon suyunu da ekledikten sonra ocaktan alin ve bir kenarda bekletin.
Bir tencerede su, toz seker, tuz ve tereyagini karistirip kaynatin.
Uzerine unu ilave edip surekli olarak karistirin ve toparlanan sert ve yapiskan bir hamur elde edin. Ocaktan alip sogumaya birakin.
Ilinan hamura tek tek yumurtalari kirin ve karistirarak hamura yedirin. Irmik ve nisastayi da hamura karistirin.
YaklasIk 2-3 cm. kalinliginda yildiz ucun takili oldugu krema sIkma torbasina soguyan hamuru alin.
Aycicek yagini derin bir tencereye alin .Kizgin olmayan yaga hamurdan yaklasIk 5 cm. buyuklugunde parcalar sIkin ve renk alana kadar kizarmalarini saglayin. Hamuru yaga atarken yagin soguk olmasi oldukca onemli.
Kizaran tatlilari bekletmeden soguk serbete aktarin. Serbetini cekmesi icin beklettikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylasin.

ALİNTİ ~

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver