Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Mayıs 2023, 02:38   #5
shera_hanif
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TEMEL ASTROLOJİ - HARİTA YORUMLAMA

HANGİ BURÇLAR BİRBİRİ İLE KARŞIT AÇI YAPAR VE NE İSTERLER BİRBİRİNDEN ?

KOÇ-TERAZİ

Ben-Sen Ben- Biz
İddia etmek- ödün vermek
Bağımsız olmak ihtiyacı- ilişki kurmak ihtiyacı
Kararlı olmak-Tereddüt etmek
Bu burçlara yerleşmiş gezegenlerimiz birbirlerine zıt açı yaparlar ve “ilişkiler” yolu ile farkındalığımızı açmaya çalışırlar. Bu burçlarda yerleşmiş gezegenlerimizin bir tanesi “vermek” diğeri “almak” isteyecektir ilişkilerimizle ilgili konularda. Değer vermek isteriz, aslında karşılığında kendimize de değer verilmesini talep ederiz. Sevgi veririz, sevgi almaya çalışırız. Bir yanımızla bağımsız olmak isterken, bir yanımız bir ilişki içinde olmak için can atar. Bu iki ucu dengeleme çabamız bizi ilişkilerimiz yolu ile farkındalığa ulaştıracaktır. Talep etmeden, baskı yapmadan, ne istediğimizi bilerek, koşulsuz sevgi ve merhametle yaklaştığımız ölçüde de ilişkilerimiz yolu ile gelişeceğiz elbette.

BOĞA-AKREP

Benim-Senin
Benim param-senin paran
Sakinlik-krizler
Huzur ve güvenlik arayışı- Huzursuzluk ve Kriz Deneyimleri
Her iki burca yerleşen gezegenlerimiz aynı şeyi ister aslında: Bağlılık ve arzu, özellikle para ve güç arzusu. Burada farkındalık “değerler” yolu ile ortaya çıkacaktır. Maddi ve manevi olarak kazanmak ve bunun hazzını yaşamak ya da kaybetmenin getirdiği krizleri deneyimlemek. Neye ne kadar değer veriyoruz? Değer verdiklerimizi kaybettiğimiz anlarda nasıl bir tutum içerisinde kalıyoruz? Bazı şeyleri feda edebiliyor muyuz acaba hayatımızda? Bu burçlara yerleşen gezegenlerin yarattığı gerilim ve kutupsallığı aşmak için bazen bir şeylerin
elden çıkartılması gerekebilir, sabırla karşılamamız gereken kayıplarımız olabilir. Öfke, hiddet, kıskançlık, maddeye olan aşırı bağlılık aşmamız gereken tuzaklar olarak bu kutupsallıkta bizleri beklemekte.

İKİZLER- YAY

Gündelik Bilgiler- evrensel bilgiler
Mantık-Sezgi
Bilgi- Bilgelik
Kısa yolculuklar- Uzun yolculuklar
Kardeş, yakın çevre- Uzak akrabalar, tanıdıklar
Bu iki burcun kutupsallığı “bilgi ekseninde” ortaya çıkacaktır. Günlük, sıradan bilgiler mi yoksa anlamlı bizleri
gelişim yolunda destekleyecek bilgiler mi? Kendimizle yüzeysel bir ilişki mi kuruyoruz yoksa “uzun seyahatlerimizi” kendi içimize doğru mu yapıyoruz? Bu burçlara yerleşen gezegenlerin sergilediği gerilim bizleri meraklı, hayatı ve onun dinamiklerini anlamaya dair araştırmacı yapmaya hizmet eder. Bir nevi “öğrenci ve öğretmen” ilişkisi önümüze serilir bu dualitede. Bir yanı ile öğretmenizdir biliriz her şeyi, bir yanı ile meraklı bir
öğrenci gibiyizdir.

YENGEÇ- OĞLAK

Ev hayatımız- İş hayatımız
Ailemiz- kariyerimiz
Anne- Baba
Özel hayatımız- Toplum Hayatımız
Teslim olmak,rıza göstermek -Disipline Etmek
Oğlak burcundaki gezegenler “kurallara uyarsan, sınırları kabul edersen seni kabul eder, ödüllendiririm” der, kuralcı ve disiplinli bir baba gibi; Yengeç burcundaki gezegenler ise “Seni seviyorum, çünkü seni olduğun gibi kabul ediyorum kuralları sen biliyorsun zaten” der, sevgi dolu bir anne gibi. Bu zıtlığı eşit ve uygun bir şekilde kabul edip birleştirebilirsek ideal bir ebeveynliği sağlamış olmaz mıyız sizce? Gerektiği kadar sınır, gerektiği kadar olanı olduğu şekliyle kabul ediş ve onaylama. Ya da işimiz ve aile yaşantımızda dengeyi sağlamakta
zorlandığımızda huzurumuz kaçmaz mı? Toplum hayatından da kariyer hayatından da vazgeçmeden aile içinde denge ve huzur sağlamak çabası bu kutupsallıkta farkındalığı açacaktır. Tıpkı bir şarkıda söylendiği gibi: “çocuk da yaparım kariyer de ! “

ASLAN- KOVA,

Birey olarak egoyu ortaya koymak- Grup içinde egoyu bertaraf etmek
Benim ideallerim- Toplumun idealleri
Otokrat- Demokrat
Kişisel ayrıcalıklarım- Toplumun İhtiyaçları
Bireysel Yaratıcılığım- Toplum için Yarattıklarım
Gururlu, sabit ve aykırı olmaya çalıştığımız bir çatışma alanıdır burası. Sevgi ve dostlukla ilgili çatışmalar hep egonun zorla karşı tarafa baskı unsuru olarak sunulması neticesinde yaşanıyor çoğu zaman. Aslan bireysel egonun güçlü bir şekilde ifade bulduğu bir burçken, Kova hümanist ve insancıl yapısıyla demokrat bir tarz ortaya koyar. Aslan burcundaki gezegenlerimiz “gurur duyacağımız ve mutlak hakimiyet kurmaya çalışacağımız” şeyleri talep ederken, Kova burcundaki gezegenlerimiz ise ifade ettiği şey her ne ise, sevdiği ve değer verdiği için onu özgür bırakır. Bu oldukça hümanist bir yaklaşımdır. Bu zıtlık dengeye geldiği zaman ise “ego” kendini gereksiz yer ve zamanda ortaya koymayıp, toplum ve birey için en gerekli şartlarda ortaya çıkacaktır, gerçek ve kalıcı bir başarı da bu şekilde ortaya çıkabilir ancak.

BAŞAK- BALIK

Düzen-Karmaşa
Çalışarak,işimle hizmet ediyorum-Ruhsal olarak kendimi
adayarak hizmet ediyorum
Kusur- Kusursuzluk
Eleştirisel yaklaşımlar-merhametli yaklaşımlar
Tertip,düzen- Dağınıklık, karmaşa
Sağlık-Hastalık
Bireysel egonun çok daha ötesinde “hizmet etmek” ile ilgili bu iki burç arasındaki çekişme kaosa düzen getirme
çabasıdır aslında. Başak burcuna yerleşen gezegenlerimiz benliğimizin, başkalarının, toplumun gelişim ve düzenini talep eder, mükemmellik peşindedir, Balık burcuna yerleşen gezegenlerimiz ise ifade ettiği şey her ne ise ona teslim olur, akışına bırakır, aslında bir “kusur” olmadığını düşünür ve bu yüzden de zaman zaman hayal kırıklıkları ve gerçeklerden kaçma şeklinde yanlış ifadelere de bürünebilir. Farkındalık açısından baktığımızda bu iki zıt kutup aslında bir araya geldiğinde gerçekten faydalı ve verici türden bir işbirliği ortaya çıkartabilir. İnsanlara ve topluma en faydalı hizmetler bu eksendeki gerilimin bir noktada dengeye gelmesi ile sağlanabilir.
Her ay gökyüzünde bir yeni ay bir de dolunay oluşur ve dolunay zamanları da Güneş ve Ayın karşı karşıya geldiği bir zıt açıdır aslında. Haritanızda zıt açınız yoksa bile dolunay dönemlerinde hissettiğimiz gerginliği ve enerji yoğunluğunu bir düşünsenize!
Dolunay dönemlerinde nasıl ki bir şeyler görünür hale gelmeye başlayıp, bizlerin hayatında final niteliğinde olaylara sebebiyet veriyorsa haritalarımızda bulunan zıt açılar da farkındalık yolunda adım atmamız için bizlerin yolunu aydınlatan bir işlev görebilir. Yeter ki gelişmek, olumlu anlamda değişmek ve dönüşmek için istek duyalım….

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 02:31 -->-> Daha önceki mesaj 02:27 --

ADIM 1: Gezegenler, burçlar ve evler arasındaki farkı bilin.
Gezegenler, hayatımızı etkileyen enerji kaynaklarıdır. Örneğin; Jüpiter bolluğun kaynağıdır, Venüs güzelliğin kaynağıdır ve Merkür zekanın kaynağıdır.
Burçlar, kişiliklerimizin kategorileridir. Örneğin; Yengeç besleyici bir kişiliktir, Terazi uyumlu bir kişiliktir ve Balık sezgisel bir kişiliktir.
Evler, hayatımızın alanlarıdır. Örneğin, ikinci ev paramızın alanıdır, altıncı ev sağlığımızın, sorumluluklarımızın alanıdır ve yedinci ev ortaklıklarımızın, ilişkilerimizin alanıdır.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 02:32 -->-> Daha önceki mesaj 02:31 --

ADIM 2: Her gezegenin, burcun ve evin neyi temsil ettiğini bilin.
Kısaca Gezegenler
Güneş: Dayanıklılığınız
Ay: İçgüdüleriniz
Merkür: Zekanız
Venüs: Güzelliğiniz
Mars: Mücadeleniz
Jüpiter: Amaçlarınız
Satürn: Hırslarınız
Uranüs: Eksantrikliğiniz
Neptün: Sezgileriniz
Plüton: Gücünüz

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 02:32 -->-> Daha önceki mesaj 02:32 --

Kısaca Burçların Olumlu ve Olumsuz Yönleri
Koç: Azimli ve baskın kişilik
Boğa: Güçlü ve esnek olmayan kişilik
İkizler: Girişken ve yanıltıcı kişilik
Yengeç: Besleyici ve ama pasif agresif kişilik
Aslan: Cesur ve gururlu kişilik
Başak: Disiplinli ve eleştirel kişilik
Terazi: Uyumlu ve kararsız kişilik
Akrep: Tutkulu ve intikamcı kişilik
Yay: İyimser ve patavatsız kişilik
Oğlak: Kararlı ve açgözlü kişilik
Kova: Hümanist ve duygusal olarak bağımsız kişilik
Balık: Sezgisel ve kaçan kişilik

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 02:38 -->-> Daha önceki mesaj 02:32 --

harita yorumlamak zordur arkadaşlar. çok fazla olasılık ve farklı yaklaşım bulunuyor. bu yüzden temel bilgileri tam olarak öğrenmeden bir harita ile ilgili keskin çıkarımlar yapmayın.
eğer bir haritayı yorumlayacaksanız, karşınızdaki kişiden son derece doğru bilgiler almaya çalışın. doğum saatini kesinleştiremediğiniz haritalarda ev yerleşimlerinden değil burç yerleşimlerinden gideceksiniz.
bu da ileride detayına gireceğim, gezegenler üstünden yerleşim hesapları yapma konusunu getirecektir.
herhangi bir astroloji eğitimine gittiğinizde bu seviyeye ulaşmak en az üç yılınızı alacaktır.
temel astrolojide kaynaklardan ve tecrübelerden topladığım ve derlediğim bilgileri yazıyorum. bu bilgiler sizin haritaları yorumlamanıza büyük katkıda bulunacaktır
ancak harita yorumlama tekniğinize siz karar vereceksiniz.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver