Bir komutun başına nokta koymak sadece mircin o kodu gizlemesini sağlar, statuse düşmesinin sebebi kendisinin görmesi değil, özel açık değilken mesaj atmaya çalışmasından kaynaklı sadece. Bu tarz mesajları kendinin görmesini istemiyorsan . koymak evet sorunu çözecektir, ancak ben bu tarz mesajların logda görünmesini isterim ki 10 yıl sonra baktığımda bu niye mal mal yazmışta ben cevaplamadım demeyeyim.
Bunun için en iyi çözüm query $nick ile öncesinde özelin zorla açılmasını sağlamaktır.
Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
On *:open:?: {
query $nick
var %:idle $replace($duration($idle),secs,Saniye,mins,Dakika, hrs,Saat,day,Gün,wk,Hafta,min,Dakika,Hr,Saat,sec,Saniye)
msg $nick Selam $nick , özelime hoşgeldiniz efendim.
msg $nick Şu an , saat : $time ve de tarih : $date , şeklindedir.
if $away {
msg $nick Şuanda away'ım Sebep:4 $strip($awaymsg)
inc %:pen
msg $nick Özelimdeki2 $+($query(0),.) sıradaki kişisiniz.
inc %q!
msg $nick Not bırakabiirsiniz. Away durumdayım.
msg $nick Özelim, 'Kapalı' olup , away'im. Bilgilerinize sunarım.
msg $nick Bu, oto-mesajdır. Teşekkürler.
}
}
Bu şekilde en başa query $nick eklersen özel açık olacağı için hiç bir sorun olmadan ve loglarını engellemeden mesajı atacaktır. Sonrasında kodun en sonunda closemsg $nick yazarak özeli otomatik de kapatabilirsin ama tavsiye etmem.
Diğer bir yöntem On *:text: altında yapman, ona da .set -eu60 %:var [ $+ [ $nick ] ] 1 gibi bir süre tanımlayıp 60 saniyede 1 kere bu mesajı atmasını sağlayabilirsin, -e ise mirci kapattığında sürenin sıfırlanmasını sağlar böylece mircde kayıtlı kalmaz ve mirci şişirmez.