15 Nisan 2023, 15:19
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| İbiza Tatlısı Tarifi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İbiza Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Dışı İçin:
2
paket
yulaflı bisküvi Muhallebisi İçin:
1
litre
süt
1
su bardağı
un
1
su bardağı
şeker
3
yemek kaşığı
kakao
1
yemek kaşığı
tereyağı
1
paket
vanilya İç Kreması İçin:
1
paket
krem şanti
1
su bardağı
süt
3
adet
muz
(küçük boy) İbiza Tatlısı Tarifinin Püf Noktası
Muhallebinin buzdolabında dinlenip, yeterince soğumasına özen gösterin. Aksi takdirde kıvamı tutmayacak ve sarması zor olacaktır. Kullandığınız muz boyutu çok büyükse, ortadan diklemesine ikiye keserek kullanabilirsiniz. İbiza Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Yulaflı bisküvileri robotta çekerek büyük bir fırın tepsisine dökün.
ibiza-tatlisi
Muhallebi için gerekli tüm malzemeleri tencereye alın ve sürekli karıştırarak koyu kıvamlı bir muhallebi elde edinceye dek pişirin.
ibiza-tatlisi
Kakaolu muhallebiyi yulaflı bisküvinin üzerine dökün.
ibiza-tatlisi
Bir kaşık ya da spatula yardımıyla düzleştirin. Üzerini streçleyerek, 1 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
ibiza-tatlisi
1 paket krem şantiyi sütle çırpın.
ibiza-tatlisi
Soğuyan muhallebinin üzerine ince bir katman halinde krem şantiyi sürün. En az 3-4 saat ya da bir gece boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakın.
ibiza-tatlisi
Dinlenen tatlıyı eşit dilimlere bölün ve her dilime kestiğiniz muzları yerleştirin.
ibiza-tatlisi
Dikkatlice tabanından kaldırarak, muhallebili katmanı muzlara sarın.
ibiza-tatlisi
Üzerini çilekle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!
ibiza-tatlisi
İbiza Tatlısı Tarifinin Servis Önerisi
Muz yerine çilekle de yapabilirsiniz. |
| |