20 Mart 2023, 16:26
|
#1 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Ramazan Pidesi Tarifi
Ramazan Pidesi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
Hamuru için:
3,5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
6 gr. yaş maya
1 silme tatlı kaşığı tuz
Tuzu çözdürmek için:
1/3 su bardağı su
Altı ve üzeri için:
1 su bardağı yulaf kepeği
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı yoğurt (sulu bir kıvamda)
1/2 çay bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Süslemek için:
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu
Nasıl Yapılır?
Derince bir kaba 1,5 su bardağı oda ısısındaki suyu alın ve içine mayayı katıp silikon bir spatula ile maya eriyene dek karıştırın.
Unu başka bir kaba alın ve ortasını çukurlaştırın. Mayalı suyu unun ortasına ekleyin ve spatula ile karıştırarak una yedirin.
Unu başka bir kaba alın ve ortasını çukurlaştırın. Mayalı suyu unun ortasına ekleyin ve spatula ile karıştırarak una yedirin.
Yarım su bardağından bir parmak eksik suya tuzu katın karıştırın ve bunu da ekleyip tekrar karıştırın.
10 dakika kadar karıştırın ve hamuru tezgaha alıp, tezgaha vurdurarak yoğurun. Ele oldukça yapışan bir hamur olacak ekstra un eklemeyin.
Bu topları üst üste koyup bastırın ve tekrar ikiye bölüp, tekrar iki top yapın.Bu şekilde 3 kere ikiye bölüp üst üste alın ve en sonunda 2 hamur topunu ılık bir yerde üstü örtülü olarak 2 saat mayalanmaya bırakın.
Bir servis tabağı büyüklüğünde açtığınız hamura yine parmağınızla kenar ve üstüne kare şekiller yapın. Yumurta sarısı, yağ, yoğurt, su karışımını bir fırça ile üstüne sürün ve susamla çörek otu serpin.
Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine pidenizi kaydırarak alın. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 5 dakika pişirin ve sonra fırın ayarını 200 dereceye indirip, 15 dakika daha kontrolü olarak pişirin.
Sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
__________________ I suffered, I learned, I changed.. |
| |