Cevap: Şu An Ne Düşünüyorsunuz?
Ezberlerim var. Ben bu satırlara ne yazarsam yazayım sen zaten kararını vermiş olacaksın. Söyleyeceğim hiçbir şey, sunacağım hiçbir argüman fikrini değiştirmeyecek. Bir kere inandı mı, inandığına sıkı sıkıya sarılan bir milletiz. Fikir değiştirme alışkanlığımız yok. Bunun en önemli sebebi bilgiye nasıl ulaşacağımızı bilmememiz. Söylenen aklımıza yatıyorsa inanıyoruz, çünkü teyit etmek zahmetli ve çok okursak kafamızın böceklenme ihtimali var. Bunun sonucu olarak da herkes duymak istediklerini söyleyenlerin etrafında toplaşıyor.
Bazı arkadaşlarımla kendi aramızda yaptığımız bir şakadır. Bir kişi abartılı bir hayranlık göstermeye başladıysa bu sizi beğenmemesi için geri sayımın başladığını gösterir. Kısaca; yeni olanın cazibesini, merak faktörünü, "acaba nasıl birisi" diye hayal kurdurmasının yarattığı heyecanı anlıyorum. Sana ne söz vermişlerdi bilmiyorum ama, bana herhangi bir şeyi kolay elde edeceğiz diye bir bilgi gelmedi. Yine stresli, inişli-çıkışlı, bazen gülüp bazen ağladığımız, heyecanlı bir şeyler yaşayacağız.
Bunlara hazır değilsen, golf tavsiye edeceğim. Sakinlik verir diyorlar. |