|
SNOOPY Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Çok güzel bir sözdür ve devamlı da kullanırım buraya yazarken de sahibi ile paylaşmak istedim ama bulamadım.
Sürekli saygı bekleyen insanlar da vardır bunlar despot denir ki bir çoğumuz bin günlük sıradan bir argo diye düşünsekte psikolojide yeri var Despotizm olarak. Buna örnek olarak pek çoğumuzun sevdiği Behzat Ç dizisindeki Ercüment karakteri var.
Bir kitapta çok güzel birşey okumuştum çocuklarınızdan saygı değil sevgi bekleyin diye, aslında bu bile çok şey anlatıyor.
|
kesinLikle fakat şuna katılmıyorum Saygi beklenilmez hak edilir sozune..niye der iseniz..Saygi karşılıklıdır kesinlikle bir noktadan sonra heleki..Saygı diyince bir çok şeyi kapsıyor hayatımızda..(oturup kalkmada,telafuz ettigimiz sozlerde,beden ve mimiklerde .v.s..) Şimdi ufak örnek verim ben burda guzel bir bilgi paylaştım biri gelip patavatsızca yazdı diyelim bu bana yapılan Saygısızlıktır..Bu durumda ben Saygıyı değil Saygısızlığı görmüş oluyorum...umarım anlatabilmişimdir...Sahibine bende Seslenim :-)...insanın kendisine Saygısı varsa Herkese Saygısı olur..