|
AftieL Nickli Üyeden Alıntı
|
yunanistan şu günlerde bir oldu bittiye getirip 12 mil ilan etmeye hazırlanıyor etmeye cesaret eder yada etmez bizim casus belliye göre savaş ilan etmemiz gerekiyor bence her senaryoya hazırlıklı olmak gerek |
yemin ediyorum şu ezberciliğinize bayılıyorum, yunanistan girit'in güney ve güney batısındaki karasularının 12 mile çıkartmasının türkiye ile ne alakası var ? girit'in güneyi, güney batısı neresi hiç açıp baktınız mı bir haritaya ? bu konu olsa olsa libya'nın veya mısır'ın problemi olabilir. bir de bunun için savaş ilan etmemiz falan yazıyorsunuz gel de çıldırma. gören de türkiye karalarına doğru sınırlarını genişletiyorlar sanacaklar. ayrıca bunu yunanistan kafasına göre yapmıyor. ya da bir büroktan gazeteciler karşısına çıkıp burayı 12 mile çıkaracağım demesiyle olmuyor çocuk oyuncağı değil bu, birleşmiş milletler deniz hukuku sözleşmesine dayanarak yapıyor. bu sözleşmeyi amerika ve türkiye dahil olmak üzere bir kaç ıvır zıvır devlet dışında herkes imzalamış, tabii amerika işine gelmediği için imzalamıyor o ayrı. türkiye ise ben imzalamadım o yüzden bu hukuk beni bağlamaz diyor da, seni zaten bağlamıyor.
ekleme : anlamayanlar için harita üzerinde de çizdim, belki anlamanız açısından faydalı olur.