Süt Helvası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 lt süt
1 su bardağı un
2 su bardağı şeker
200 gram tereyağ veya margarin Hazırlanışı
Tereyağı ocağa alalım eridikten sonra unu ekleyip kısık ateşte karıştırmaya başlayalım.
Yağ kendini bırakana kadar (yaklaşık 7-8 dk)karıştıralım.
Sütü ekleyelim kaynamaya yakın kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirelim.
Kaynadıktan sonra son olarak şekeri ilave edip 3-5 dk daha karıştırıp ocaktan alalım.
Toprak kaselere boşaltıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Fındık kırıklarıyla süslenmesi olağandır. |