Fırında Kabak Mücver Tarifi,Vejetaryenlere Fırında Kabak Mücver
Malzemeler
2 adet orta boy kabak
3 adet taze soğan
Birkaç dal maydanoz
Birkaç dal dereotu
1 veya 2 çorba kaşığı un
Yarım tatlı kaşığı deniz tuzu ve karabiber
Yarım çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Kabaklar bir süzgecin içine rendelenir. Taze soğan, dereotu ve maydanoz ince ince kıyılır. Suyu süzülen kabaklar elle sıkılarak harç hazırlanan kabın içine konur. Kıyılan maydanoz, dereotu ve taze soğan eklenir. Un, zeytinyağı, beyaz peynir ve baharatları eklenir. İyice karıştırılır. Fırın tepsisinin tabanına yağlı kağıt serilir. Tümüyle harç tepsiye yayılır veya elle yuvarlak şekiller verilerek tepsiye dizilir. Yaklaşık yarım saat 200 derecelik fırında pişmeye bırakılır. |