Avgolemono Çorbası (yunan mutfağı)
Malzemeler - 2 adet tavuk budu
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet kereviz
- 1 adet patates
- 1 adet limon
- 2 yumurta sarısı
- 1/2 su bardağı pirinç
Avgolemono Çorbası Nasıl Yapılır - Öncelikle tavuk butlarını güzelce yıkayın ve 1 buçuk litre suyun içinde 45 dakika haşlayın.
- Daha sonra butları çıkartıp kemiklerinden ayırın ve suyunu süzün.
- Bu esnada soğanları küp küp doğrayın. Tavaya zeytinyağı koyun ve soğanları bu yağda kavurun.
- Üzerine doğranmış patates, kereviz ve havuçları da ekleyerek birkaç dakika daha kavurun.
- Tavuk haşlama suyunu tekrar tencereye koyun ve 7 dakika kaynatın.
- Didiklenmiş tavukları pirinçle birlikte bu suyun içine atın ve 15 dakika daha pişirin.
- Sos için bir kaba yumurta sarısını alıp çırpın ve üzerine limon suyunu ekleyerek güzelce çırpın.
- Bir kepçe tavuk suyunu, yumurtalı terbiyeye yavaşça yedirin. Sosun sıcaklığı tutunca tencereye yavaş yavaş dökün. Bu esnada karıştırma işlemini hiç bırakmayın.
- Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra üzerine doğranmış dereotu serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
lezzet Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |