Fas Usulü Sebzeli Et Yahnisi, Kuskus ve Harissa Sos İle
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
150 gram dana kuşbaşı
1 adet kuşbaşı doğranmış havuç
1/2 adet soğan
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 diş sarmısak
Bir tutam kimyon
Bir tutam toz tarçın
Bir tutam toz safran
1/2 çay bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı sıvıyağı
Tuz, karabiber
Harissa sos için: 1 diş sarmısak
3 adet acı kırmızı biber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı ceviziçi
YAPILIŞI
Bir tencereye sıvıyağı alıp, kızdırın. Piyaz doğranmış 1/2 adet soğanı, sarmısağı ve etleri ekleyip birkaç kez çevirin. Kuşbaşı şeklinde doğradığınız havucu, tüm baharatları, tuzu ve karabiberi de ilave edip kavurma işlemine 2 dakika daha devam edin. Daha sonra 2 su bardağı su ilave ederek etler pişinceye kadar ağır ateşde kaynatın. Etlerin pişmesine yakın nohutları ilave ederek karıştırın. Haşlanmış ve sote edilmiş kuskus ile servis yapın. Harissa sos için sarmısak, kırmızı biber, zeytinyağı ve ceviziçini bir blendırda püre haline getirin. Harissa sosu yemeklerin yanında servis yapabilirsiniz. |