Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Aralık 2022, 19:14   #1
Çevrimdışı
Sarya
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fas Usulü Sebzeli Et Yahnisi, Kuskus ve Harissa Sos İle





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER

150 gram dana kuşbaşı
1 adet kuşbaşı doğranmış havuç
1/2 adet soğan
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 diş sarmısak
Bir tutam kimyon
Bir tutam toz tarçın
Bir tutam toz safran
1/2 çay bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı sıvıyağı
Tuz, karabiber
Harissa sos için: 1 diş sarmısak
3 adet acı kırmızı biber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı ceviziçi

YAPILIŞI
Bir tencereye sıvıyağı alıp, kızdırın. Piyaz doğranmış 1/2 adet soğanı, sarmısağı ve etleri ekleyip birkaç kez çevirin. Kuşbaşı şeklinde doğradığınız havucu, tüm baharatları, tuzu ve karabiberi de ilave edip kavurma işlemine 2 dakika daha devam edin. Daha sonra 2 su bardağı su ilave ederek etler pişinceye kadar ağır ateşde kaynatın. Etlerin pişmesine yakın nohutları ilave ederek karıştırın. Haşlanmış ve sote edilmiş kuskus ile servis yapın. Harissa sos için sarmısak, kırmızı biber, zeytinyağı ve ceviziçini bir blendırda püre haline getirin. Harissa sosu yemeklerin yanında servis yapabilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet