Cevap: Başıboş köpek sorunu
Belediyeler üzerine düşen görevi yaptıktan sonra emin olun bu karabalık dolaşma olayları minimize edilir. Bakımevi olmayan Belediyeler bu şekilde alıp boş arazilere bırakıyor diye biliyorum. Güncel olarak haberleri takip ediyorsanız da, barınaklarda neler olduğunu görüyorsunuzdur. Yazık, günahtır diyor insan ama, elinden de bir şey gelmiyor.. Oralarda dahi zindan gibi yerlere bırakılıyorlar. Sadece görünen şeylere tepki verebiliyoruz ancak. Küpeli olanlardan pek zarar gelmez, kuduz aşıları ve diğer tedavileri yapılıp salınıyor. Ama aşısız olanlar gerçekten sorun.. SİZE KISACA BİR KÖPEĞE VERİLEN SEVGİDEN ÖTÜRÜ YAŞAMIŞ OLDUĞUM VEFA OLAYINI ANLATMAK İSTİYORUM;
Sabahları her işe gittiğim yolda daha yeni doğmuş bir köpek görüyordum, beni gördüğü anda kuyruğunu sallayıp yanıma geliyordu seviyordum,sabahları akşamdan kendisine almış olduğum mamaları veriyordum. Baş kısmında fazla derin olmsa da bir yara izi vardı, kendi kendime söyleniyordum acaba birisi mi bu şekilde yaptı diye, insanlarda vicdan yok gibisinden düşünüyordum. Yarası tuhaf bir hale gelmişti dayanamadım veterinere götürdüm. Enfeksiyon kapmış yarası tedavi süreçlerini tamamladım. Geri aldım kucağıma tramvaya bindim geri getirdim annesinin yanına. 4-5 Ay hep baktım, sonrasında kaybettim onu çok aradım bulamadım.. Adını da Rex koymuştum.. Aradan geçen 2 yıllık bir süreç sonrasında; Zeytinburnu'nda bir durumdan dolayı yaralandım detayına girmeye gerek yok, ambulans gelene kadar bir köpek etrafımda havlayıp duruyordu, inanılmaz bir tepki veriyordu, ağlayarak etrafımda döndüğünü anladım o an. (Bu köpek ağlıyor diyen bir bayan sesi duydum), şu an bunları yazarken bile hüzünlenerek yazıyorum, kendimi biraz toparlamamla bildiğiniz sarıldı, kafa kısmına baktığımda köpeğin o yarayı da gördüm. Evet 4-5 Ay aradığım köpek Rex idi; sarıldım ve etrafımdan ayrılmadı ambulans gelene kadar. Yaklaşmak isteyenleri uzaklaştırmaya çalışıyordu.. Rex dememle çıkarmış olduğu sesi duymuş olsaydınız; ne demek istediğim o anki duygulu anların bir insan için ne kadar zor olduğunu anlardınız. Tedavimden sonra gittim aldım ve aşılarını yaptırdım sahiplendirdim. Ayrılmak çok zordu ondan. Ama yapmak zorundaydım. Şu anda paşalar gibi bir çiftlikte oyunlar oynuyor, arkadaşları var.. Sadakati görüyor musunuz? KONUYA DÖNECEK OLUR İSEK;
İnsanlar ve ilgili yerler üzerine vazife olan görevlerini gerçekleştirdiği takdirde, sistematik bir şekilde çalıştıkları zaman bu sorunlar insanları rahatsız edecek boyuta gelmeyecektir. Buna kalben inanıyorum ben. Havalar soğumaya başladı, ne bulursalar onu yiyorlar, insanlardan tek menfaatleri sevgi, O DA TABİ VERİRSELER, kedi köpek fark etmeksizin bu düşüncelerimi belirtiyorum. Sonuçta onlar da bir can ve üzerimize düşen bir durum var ise yapmalıyız.. Umarım bu durumlar sorun olmaktan sıyrılır ve her insanın istemiş olduğu hayat gibi huzurlu bir yaşam sürerler. Öldürülmeden, zarar verilmeden.. |