27 Aralık 2022, 12:09
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Anasonlu Deniz Ürünleri
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER Yarım kg levrek fileto
Yarım kg somon fileto
300 gram orta boy karides
Yarım kahve fincanı un
1 adet soğan
6 adet dolmalık ve renkli biber
200 gram mantar
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı anason, tuz
3 çorba kaşığı mısır özü yağı
2 çorba kaşığı un
1 litre balık suyu YAPILIŞI
Karidesleri kaynar suda 5 dakika haşlayın ve ayıklayın. Temizlenmiş fileto balıkları kuşbaşı doğrayın. Hafif unlayarak kızgın tavada sote edin. Renkleri beyazlamaya başlayınca karidesleri de ekleyin ve 3 dakika daha pişirip, bir tabağa alın. Aynı tavada kuru soğan, iri küpler halinde doğranmış dolmalık ve renkli biberleri kavurun. Mantarları ve sarımsakları da ilave edip, 3 dakika pişirin. Ayrı bir tencerede 2 çorba kaşığı unu, 3 çorba kaşığı mısır özü yağı ile pembeleşene dek kavurun. Karıştırarak balık suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın. Tabakta bekleyen deniz mahsulleri ve sebzeleri ekleyin. Karışımı, 3 dakika daha kaynatın. Tuz ve anason ilavesiyle servis yapın.
alıntı |
| |