Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 litre sıcak su
2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı gülsuyu
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı soğuk su
Şam fıstığı be file badem arzuya göre tarçın
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Paluze (Osmanlı Jölesi) Tarifi'nin Yapılışı
Sıcak kaynayan suya şeker ve gülsuyu ilave edilir. Şeker eriyince soğuk suda çözdürülmüş nişasta eklenip herzaman ki gibi pıt pıt atan kadar pişirilip kaselere alınır.
Soğuyunca süslenip soğuk servis edilir. Boğaz ağrısı, grip durumlarında sıcak olarak tüketilmesinde fayda vardır. Tarihte yapılan en basit tatlıların başında yer alır.
Afiyet Olsun.
"Alıntı"