Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Aralık 2022, 20:10   #1
Çevrimdışı
CORDON BLEU
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pani Puri (hindistan mutfağı)




Malzemeler

Harç için;
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 5 dal taze kişniş
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
Hamuru için;
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • ½ su bardağı sıcak su
Sos için;
  • 1 yemek kaşığı demirhindi püresi
  • 1 su bardağı su
  • 2 kaşık şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber






Pani Puri
Nasıl Yapılır



  1. İlk olarak patatesleri haşlamaya bırakın.
  2. Hamur yapımı ile tarife devam edin. Malzemelerin tamamını bir karıştırma kabına alın ve kıvam alana kadar yoğurun.
  3. Üzerini bir bez ile kapatarak 15-20 dakika dinlendirin.
  4. Tezgah üzerinde açın ve bardak ağızı ile yuvarlaklar kesin.
  5. Bir tava da sıvıyağı kızdırın ve arkalı önlü hamurları kızartın.
  6. Haşlanan patatesleri dilimlere bölün ve bir kaba alın.
  7. Soğanları küçük küçük doğrayın ve haşlanan patateslerin içerisine atın.
  8. Kişnişleri ince ince doğrayın ve ilave edin.
  9. Baharatları ve nohutu ekleyerek karıştırın. Bir spatula yardımı ile biraz ezebilirsiniz.
  10. Sos için olan malzemeler su içerinde açılarak karıştırılır ve bir tabağa alınır.
  11. Kızaran hamurlara parmak ile delikler açılır.
  12. İçerisine harç yerleştirilir, sosun içine daldırarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.


lezzet





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver