Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Aralık 2022, 20:08   #1
Çevrimdışı
CORDON BLEU
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dağ Mantarlı Kiş (fransa mutfağı)




Malzemeler

Kiş hamuru için:
  • 120 gr soğuk tereyağı
  • 260 gr un
  • 4 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 adet yumurta sarısı
İç harç için:
  • 500 gr dağ mantarı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 200 ml sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 dal kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Rendelenmiş kaşar






Dağ Mantarlı Kiş
Nasıl Yapılır



  1. Tart hamuru için tereyağı küp küp kesilir. Soğuk olduğundan emin olunmalıdır.
  2. Un içerisine tereyağı koyularak parmak uçları ile tereyağı una yedirilir.
  3. Kalan hamur malzemeleri eklenerek yoğurulur.
  4. Hamur 10-15 dakika buzdolabında dinlendirilir.
  5. Hamur ince açılır ve tart kalıbına yerleştirilir. Fazla kabarmaması için çatalla delikler açılır ve üzerine yağlı kağıt ile ağırlık koyulur.
  6. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir, ardından ağırlık kaldırılır ve 5 dakika daha pişirilir.
  7. Fırından çıkartılır ve ılımaya bırakılır.
  8. Harç için zeytinyağı ısıtılır, yemeklik doğranan soğan kavrulur.
  9. Mantarlar dilimlenir ve soğanların yanına eklenir. Piştikten sonra ılımaya bırakılır.
  10. Bir kap içerisinde krema, yumurta, peynir, mantarlar, kekik, tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır.
  11. Kiş içerisine yerleştirilir ve 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.


lezzet



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver