Fas Köftesi Ve Chorizo Güveç (fas mutfağı)
Malzemeler - 750 gr kuzu kıyma
- 1 adet soğan rende
- 1 adet kırmızı biber ince doğranan
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 adet öğütülmüş karanfil tozu
- 1 adet yumurta
- 250 gr doğranış mini chorizo sosis
- Zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı harissa sos
- 400 ml tavuk suyu
- 800 gr doğranmış domates
- 1 adet kabuk tarçın
- 2 tane iri kişniş yaprağı
Fas Köftesi Ve Chorizo Güveç Nasıl Yapılır - Soğan rendelenir, kırmızı biber ince ince doğranır.
- Kıyma, soğan, kırmızı biber, yumurta ve baharatlar bir kabın içerisinde yoğurulur.
- Ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır.
- Köfteleri ve chorizo'yu büyük bir tavada az yağda pişene kadar kızartılır.
- Kızaran sosis ve köfteleri tavadan alınır ve aynı tavaya harissa sosu eklenerek birkaç dakika pişirilir.
- Domates, tavuk suyu ve çubuk tarçın eklenerek 15 dakika pişirilir.
- Ardından köfte ve chorizo tekrar eklenir, pişene kadar 20 dakika daha pişirilir.
- Üzerine kişniş ekleyerek servis edilir. Afiyet olsun.
lezzet Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |