Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Aralık 2022, 15:49   #1
Çevrimdışı
CORDON BLEU
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Chermoulalı Balık (fas mutfağı)




Malzemeler

Chermoula sos için:
  • ½ su bardağı kişniş yaprağı
  • 1 su bardağı maydanoz
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı paprika
  • ½ çay kaşığı öğütülmüş kişniş tohumu
  • Kimyon
  • 2/3 su bardağı zeytinyağı
  • ½ adet limonu suyu
Balık için:
  • 800 gr balık fileto (levrek, çipura vb)
  • Tuz
  • Taze öğütülmüş karabiber






Chermoulalı Balık
Nasıl Yapılır



  1. Kişniş ve maydanoz yaprakları ayıklanır. Blendera koyularak öğütülür. Blender kullanmak istemezseniz bir bıçak yardımıyla küçültebilirsiniz.
  2. Havanda sarımsak ve tuz dövülür. Ardından blenderdan geçirilen otlar yavaş yavaş havana koyularak dövülür. Baharatlar eklenir.
  3. En son limon suyu ve zeytinyağı eklenerek sos hazırlanır.
  4. Balık fileto tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Fırın tepsisine koyulur.
  5. Chermoula sos üzerine bir spatula yardımıyla sürülür. Dolapta 15 dakika dinlendirilir.
  6. Fırın 180 derede ısıtılır ve fırın ızgarasının hemen altındaki rafa balıklar koyulur.
  7. 10 dakika kadar pişirilir. Bu süreçte sık sık kontrol edebilirsiniz, balıkların pişme süresi balık türüne ve filetoların kalınlığına göre değişkenlik gösterir.
  8. Pişen balıklar tabağa servis edilir ve fırın tepsisine dağılan balığın suyu balıkların üzerlerine dökülür.
  9. Kalan chermoula sos ve limon ile servis edilir. Afiyet olsun.


lezzet



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver