Kaymaklı Firikli Bulgur Pilavı
Malzemeler - 2.5 su bardağı kaynar su
- 1 çay bardağı firik
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 50 gr kaymak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Kaymaklı Firikli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Suyu tencereye alın ve üzerine firiği ekleyin. Tuzunu ayarlayın.
- Firik hafif yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Bulguru tencereye alın. Kısık ateşte bulgur suyu çekene kadar pişirin.
- Kaymağı ekleyip karıştırın. Küçük bir tavaya tereyağını alıp eritin. Hafif köpürene kadar ısıtın.
- Pilavın üzerine gezdirin. Kapağını kapatıp 10 dakika kadar demlendirip servis yapın.
lezzet Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |