Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
3 tane yufka
Yufka içi;
400 gr kıyma
1 tane orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Sos İçin;
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı domates püresi
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı su
Tuz
Üzerine;
1 kase yoğurt
Tuz
HAZIRLANIŞI » Öncelikle soğan ve sarımsak rendelenir. Kıyma ve baharatlar eklenerek yoğrulur. Çok katı bir harç olursa kontrollü olarak su ekleyip biraz yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
» Yufkalar dan bir tanesi tezgaha serilir. üzerine sıvı yağ gezdirilerek fırçayla her yerine sürülür. Ortadan ikiye bölünür.
» Uzun tarafına kıymadan yerleştirilerek yanları içe kapatılıp rulo şeklinde sarılır.
» İkişer parmak genişliğinde kesilerek tepsiye yerleştirilir.
» Hepsi bu şekilde hazırlanıp 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
» Sos için zeytinyağı, salça ve domates püresi eklenip 2 dakika kavrulur. Su ve baharatlarda ilave edilip 5 dakika kadar orta ateşte kaynatılır.
»Pişen beyti servis tabağına alınır. Üzerine çırpılmış yoğurt onunda üzerine sos gezdirilir.Dilerseniz ince kıyılmış maydanoz da serpiştirebilirsiniz.
»Serviste kullanmak için de teflon tavada çok az yağda domates ve biberi 3-4 tur çevirip kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun