Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Kasım 2022, 16:57   #11
Bozkurt-
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Organ bağışı yapar mısınız? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Şartlı bağış yaptım. Herhangi bir suç kaydı olanlara yapılmaması mümkünse çocuk yaşta olanlar için kullanılması için.

Organ bağışı hakkında bilinen çok büyük yanlışlar var. İnsanlar sanıyor ki ben organ bağışı yaptım ne zaman ölürsem öleyim organlarım benden alınıp bir başkasına nakil olacak. Öyle bir durum söz konusu değil. Organ bağışı yapmış olsanız bile bazı koşulların oluşması gerekiyor. Örneğin Yolda araç çarptı olduğunuz yerde öldünüz, evde kalp krizi geçirdiniz öldünüz, herhangi bir sebepten bir şekilde öldünüz. Bu ölümün hastanede makineye bağlı bir şekildeyken olması gerekiyor. Hastanede ölmüş olmanız bile yetmiyor yani. Acil serviste öldünüz diyelim gene faydası yok. İlla ki yoğun bakımda olmanız gerekiyor.

Bir diğer yanlış bilinen durumda şu ben bağış yaptım. Öldüm organlarım alınacak. Hayır. Bu durumda gene ailenize soruyorlar. Aileden onay gelirse bağışladığınız organlarınızın bedeninizden alınıyor. Ülkemizde hergün organ bağışı yapmış 100 kişiden 30'u organları alınamadan ölüyor.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver