Patlıcan yatağında köfte tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
3 adet bostan patlıcanı
500 gram kıyma, 1 adet soğan
4 diş sarmısak, 4 adet sivri biber
2 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Köfteleri kızartmak için:
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Patlıcanları kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ YAPILIŞI
Köfte için kıyma, rendelenmiş soğan, sarmısak, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Harçtan misket büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Sıvıyağda kızartıp, başka bir kaba alın. Aynı yağda küp doğranmış biberleri bir-iki dakika soteleyin. Üzerine kabukları soyulup, küp doğranmış domates ilave edin. Tuzunu ayarlayıp, domates yumuşayana dek pişirin. Daha sonra köfteleri ekleyip bir-iki dakika daha pişirin. Patlıcanları alacalı soyup, boylamasına ortadan ikiye kesin. Kızdırılmış sıvıyağda kızartıp, içlerini kaşık yardımıyla çıkarın. Patlıcan içlerini küp doğrayıp köftelere ilave edin ve harmanlayın. Patlıcanları fırın tepsisine yerleştirin. İçlerine köfteli harcı pay edip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Alinti |