05 Kasım 2022, 17:31
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Portakallı çikolatalı biscotti tarifi
Portakallı çikolatalı biscotti tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
2 su bardağı un, yarım çay kaşığı karbonat
3 adet yumurta, 1 su bardağı tozşeker
Bir tutam tuz
Yarım su bardağı badem (iri kıyılmış)
Yarımşar su bardağı kuruüzüm ve portakal
kurusu (küçük küp doğanmış)
Yarım su bardağı damla çikolata
Yarım paket vanilya, yarım çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu YAPILIŞI
Hamur için un ile karbonatı karıştırıp geniş bir kaba eleyin. Ayrı bir kapta yumurta, şeker, tuz ve vanilyayı iyice köpüklenene kadar çırpın. Un ve karbonat karışımını yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin. Badem, kuruüzüm, kuru portakal, tarçın ve damla çikolatayı ekleyerek karıştırın. En son portakal kabuğu rendesini ekleyin. Bu karışımı ikiye bölün ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine kalın bir kalem şeklinde dökün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri koyulaşıp katı bir kek kıvamı alana dek pişirin. Fırından çıkartın ve ılındıktan sonra tırtıklı bir bıçak ile bir parmak kalınlığında kesip tepsiye dizin. Fırının ısısını 135 dereceye düşürün ve biscottileri üzerleri kızarıp sertleşene kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra arzunuza göre benmari usulü eritilmiş çikolata veya çikolatalı fındık ezmesi ile süsleyerek servis edin.
Alıntı |
| |