Susamlı Galeta Tarifi İçin malzemeler - 500 gr un
- 25 gr şeker
- 12 gr tuz
- 200 gr katı yağ
- 10 gr susuz yağ
- 20 gr yaş maya
- 225 gr su
Susamlı Galeta Nasıl Yapılır? - Su ve maya hariç bütün malzemeleri bir kaba alarak yoğurun.
- Su ve mayayı ayrı bir kapta çırpın. Yavaş yavaş karışıma ekleyerek yoğurmaya devam edin.
- Hamuru 45 dakika kadar mayalandırmaya bırakır.
- Bu sırada 2 yemek kaşığı pekmez ile 3 yemek kaşığı suyu çırpın.
- Hamurdan galeta şeklinde uzun parçalar açın ve pekmezli suyu üzerine sürün. Susam gezdirdikten sonra pişirebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kontrollü olarak pişirin. Afiyet olsun.
lezzet
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.