Kardeş Kıskançlığı Belirtileri, Kardeş Kıskançlığı Tedavisi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bir çocuk için aileye yeni katılan bir üye yani yeni bir bebek, çocuk için kabullenmesi zor olan durumları başında gelmektedir. Bu durum sadece çocuklarda değil ergenlik dönemindeki bireylerde de görülmektedir. Bu nedenle bir çocuğun aileye yeni bir bebeği kabullenmesi zaman alabilmekte bu durum çocuğun yaşı, ebeveynlerin bebeğe yaklaşımı ve çocuğa ait kişilik özellikleri gibi durumları kapsamaktadır. Normal ve sağlıklı olan kardeş kıskançlığı ileri derecelerde ise çeşitli problemleri beraberinde getirmekte ve bu problemin normale indirgenmesi gerekmektedir. Bu nedenle ebeveynler bu konuda bilinçli davranarak çocuğu yeni gelecek olan bebeğin gelişine pedagoglarımız aracılığı ile hazırlamalıdırlar.
Ergenlerin ve çocukların bu dönemi kolaylıkla atlatması için pedagoglarımız dan yardım alınmalı ve bebeğin gelişine çocuk ve ergenlerimiz hazırlanmalı, böylece bu dönem en hafif şekilde atlatılmalıdır.
Kardeş kıskançlığı belirtileri ve tedavisi Konya
Kardeş kıskançlığı tedavisi Konya
Bebeğin doğumundan önce destek alınması hem adaptasyon sürecini kolaylaştırmakta ve oluşabilecek yeni problemlerin önüne geçmektedir. Bebeğin doğumundan sonra ise kardeş kıskançlığı terapisi ve tedavisi ile bu dönem en az problem ile atlatılmaktadır. Ergen yaştaki ve çocukluk dönemindeki çocuklarımızın psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu anlayabilmemiz için çeşitli gözlemlere ihtiyacımız vardır. Dile getirmeleri, bebeklik dönemi hareketleri, içine kapanıklık ve kardeşe fiziksel zarar vermek bunların başında gelmektedir.
Çocuklarda ve gençlerde görülen diğer belirtiler ise moral bozuklukları, yaşam enerjisinin azlığı, isteksiz oyun oynaması, alt ıslatmaları, tırnak yemeleri, uyku problemleri, yemek yeme problemleri, saygısızlık, kardeşe ve arkadaşlarına zarar verme gibi çeşitli şekillerde de görülebilmektedir. Bu durumlara ek olarak fobiler, korku ve takıntılarda oluşabilmektedir.
Özellikle çocuklarınızı bebeklerin doğduğu zamandan itibaren 6 aylık bir sürede ilgisiz bırakmamalı, anneye yardım edebilmesi için fırsatlar verilmeli ve kıskançlığı ortaya çıkarabilecek şakalar yapılmaması gerekmektedir. Ayrıca unutulmaması gereken bir olgu olarak kıskançlık normal bir durumdur. Ancak yukarıda belirtilen durumların oluşması halinde mutlaka pedagoglarımız dan yardım alınması gerekmektedir.
Bu genelde yaş aralığı ve Kendini sevilmeme duygusunu beyni aşılaması ile olur.