|
Dwight Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Niye yanlış anlayayım? Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Evlilik kötülemiyorum aslında. Bin yıllık evlilik konseptinin artık bittiğini düşünüyorum. Bu çağda bir insanın yerine getiremeyeceği sorumluluklar yüklüyor insana. Burada da aynı şeye dikkat çekmek istedim. Mutlu evli, evliliği yolunda giden evli mutlaka vardır. Ben çevremden ve yakın arkadaşlarımdan duyduklarımla bir gözlem yapıyorum. İnan mükemmel aileler, anne ve babalar tanıyorum, hepsi ideal eş, ideal çift. Ama biraz dertleşmeye başlayınca evlilikten yaka silkdiklerini görüyorsun. Bunlar da eşlerini seviyor, bunlar da mutlu ama o dediğim şeye geliyor işte her şey, bu çağın evliye yüklediği sorumluluklar çok çok fazla ve artık yerine getirilemeyecek düzeyde.
|
Eskiden bireyken tabi daha az sorumluluk vardı tabikide. Helede birde çocuk olunca daha çok artıyor. Kendim de dahil biz nesil bence biraz fazla isyankarız. Mesala annem üç çocuk , evde dedem ve babanem ayrıca da amcam. Sürekli su gider, soba var kömür var taşınacak. Bir kere söylendiğini görmedim. Herseye rağmen güzel şeyleri çekip mutlu olurdu. Biz doyumsuz olduk biraz her imkan olanak var genede mutsuz olacak şey bulabiliyoruz. 80 lerin çocuğuyum ben o dönemleri gördüğüm için o günleri hatırlayıp kendimi motive edebiliyorum. Söylenmek anca mutsuzluk verir başka bir katkısı yok nazarımca.