Domates turşusu nasıl yapılır?
Domates turşusu nasıl yapılır? Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Mevsimin son domates ve biberleriyle pratik bir şekilde yapabileceğiniz turşu kış boyunca et & tavuk, pilav ve bakliyat yemeklerinin yanında leziz bir eşlikçi olacaktır... Müjgan Yurtseven'in tarifi...
Hazırlama süresi: 20 dakika Domates turşusu için malzemeler:
2 kg domates
Yarım kg köy biberi veya sivri biber
1 baş sarımsak
1 silme yemek kaşığı kaya tuzu
Yarım su bardağı üzüm sirkesi, 100 ml
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
10 - 12 sap maydanoz, doğranmış Domates turşusu yapılışı: *Domates ve biberleri yıkayıp sularından süzdürün. Biberlerin çekirdeklerini ayıklayın, sarımsakların kabuklarını soyun, hepsini sırayla blenderden geçirip geniş bir kaba aktarın (hepsinin minik tavla zarı formunda olması yeterli). Üzerlerine kaya tuzu, sirke, zeytinyağı, kişniş tohumu ve maydanozu ekleyip karıştırın. Kabın üzerini temiz bir tülbent ile kaplayıp ara sıra karıştırarak oda ısısında bir gün bekletin (bu süre sonunda turşu yeme kıvamına geliyor).
*Karışımı ertesi gün cam kavanozların boğum yerine gelene kadar doldurun, daha önceden kullanılmamış sterilize edilmiş kapaklarla sıkıca kapatın, bu şekilde yaklaşık bir hafta buzdolabında saklayabilirsiniz.
*Eğer uzun süre saklamak istiyorsanız konserve yöntemini uygulayın, daha önce domates sos tariflerimde yazmıştım, ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz. Kısa bir not:
*Turşunun acı olması istenirse yukarıdaki malzemelere 3 - 4 adet süs biberi veya acı yeşil biber eklenebilir
haberturk
__________________ Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma. Sen daima dalgalanacaksın Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|