Patlıcan reçeli nasıl yapılır?
Patlıcan reçeli nasıl yapılır?
Patlıcan reçeli yediniz mi? Peki yapmaya ve ailece denemeye ne dersiniz? Taze patlıcanlarınızı nasıl değerlendireceğinizi düşünüyorsanız işte size Iğdırlı kadınlardan patlıcan reçeli tarifi...
MALZEMELER
10 küçük patlıcan
1 kg şeker
1 limon
250 gr sönmemiş kireç
250 gr zey
2 lt su
NASIL YAPILIR?
Patlıcan bir gece önceden sönmemiş kireç suyuna yatırılır. Ertesi gün kireçli sudan alınır. Birkaç yerinden delinerek zey konmuş suda kaynatılır. Tam pişmeden alınır. Sonra süzgece konularak biraz soğutulur. Soğutulan patlıcanlar ele alınarak hafifçe sıkılır ve siyah suyu çıkarılır. Diğer tarafta şekerle su kaynatılır. Sıkılan patlıcanlar şekerli suya atılır. Limon suyu sıkılıp bir süre kaynatılır. Patlıcanlar şeffaflaşınca tırnak üzerine bir damla şurup dökülür, akmazsa ateşten alınır. Sıcak sıcak kavanozlara doldurulur.
haberturk
__________________ Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma. Sen daima dalgalanacaksın Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|