Taze Fasulye Kızartması Tarifi
Taze Fasulye Kızartması Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tarifi:
Önce fasulyeleri yıkayalım ve sap kısımlarını ayıklayalım, sonra kırmadan bütün şekilde derince bir tencereye alalım ve tuzlu suda yaklaşık 10 dakika fasulyeler yumuşayana dek haşlayalım.
Haşladığımız fasulyeleri süzelim ve soğuk sudan geçirelim. Yağı bir kızartma tenceresine alalım ve kızdıralım.
Bir tepsiye unu serpiştirelim ve ılıklaşmış olan fasulyeleri teker teker bu una bulayıp kızgın yağa atalım, altlı üstlü çevirerek kızarttıktan sonra havlu kağıt serdiğimiz bir tabağa alalım.
Fazla yağının süzülmesini sağlayalım. Tüm fasulyeleri bu şekilde kızarttıktan sonra bir servis tabağına alıp üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirelim ve dereotuyla süsleyip servis edelim. Afiyet olsun ! Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Alıntılar |