SUNUMU İLE ŞIK VE ÇOK LEZZETLİ : "KIYMALI KARNIYARIK BÖREĞİ"
SUNUMU İLE ŞIK VE ÇOK LEZZETLİ : "KIYMALI KARNIYARIK BÖREĞİ" Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
4 Adet yufka ve sosu için:
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Tuz İç Malzemesi:
400 gr orta yağlı kıyma
1 Tane orta boy domates
2 Adet yeşil biber
4 Diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Tuz, Karabiber, Kimyon, Kekik Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Üzeri için
1 Yumurta sarısı
1 Yemek kaşığı süt
1 Yemek kaşığı sıvıyağ ve dilimlenmiş domates ve yeşil biber Yapılışı:
Öncelikle iç malzememizi hazırlamak için soğanı rendeleyin .
Sonra minik minik doğradığınız biberi, rendelediğiniz sarımsağı ve kıydığımız maydanozu da ilave edelim.
Kıymayı,tuzu ve baharatları da aynı kaba alıp güzel ce yoğurun.
Sos malzemesini de ayrı bir kaba hazırlayın ve bir kenarda beklesin.
İl yufkayı düz bir zemine yayın ve üzerine so malzemesinden kaşıkla yer yerine gelecek şekilde dökün ve yayın.
Üzerine ikinci yufkayı da serin ve yine sodan her yerine dökün yaydırdıktan sonra fotoğrafta gördüğünüz gibi önce boylamasına ortadan kesin, sonra da enine tekrar ortadan kesin.
4 parça üçgen yufkanız olmalı ve her parçayı tekrar ortalarından kesip tam 8 parça üçgen yufka elde edin.
Her parçanın kenarına fotoda olduğu gibi kıymalı harçtan bir miktar koyup sigara böreği gibi sarın.
Sarma işlemi bittiğinden yufkanın ucunu sosa batırın, yapıştırın.
Sardığınız parçaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
Bıçakla ortalarına kesik atın ve üzerlerine bir dilim domates ve biber yerleştirin.
Diğer kalan iki yufkaya da aynı işlemleri uygulayıp börek yaptıktan sonra tepsiye yerleştirin ve üzerleri için gerekli karışımı bir kapta karıştırdıktan sonra böreklerin üzerlerine sürün.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında börekler iyice kızarana kadar pişirin ve servis yapın.
Afiye olsun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Alıntılar |