Soğan reçeli nasıl yapılır?
Soğan reçeli nasıl yapılır? Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kahvaltınızın yeni gözdesi olmaya aday bir lezzet soğan reçeli.
İstisnai Tatlar
MALZEMELER
2 kg kışlık (sarı) soğan
2 su bardağı şeker
1/3 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı elma sirkesi
3 tane karanfil NASIL YAPILIR? Soğanlar ya elde çok minik ya da mutfak robotunda doğranır.
Kalın altlı bir tencerenin içinde zeytinyağında soğan öldürülür, tuz ekilir.
Soğanların rengi şeffaflaşınca şeker konur ve hafif karamelize edilir.
Karanfil ve sirke konur, tencerenin kapağı kapatılıp çok kısık ateşte kıvam alana kadar pişirilir.
Bir tabağın üzerine reçelden bir çay kaşığı kadar konur, eğer akmıyorsa hazırdır.
Reçel önceden kaynatılarak sterilize edilmiş kavanozlara sıcakken doldurulur ve hemen kapakları kapatılıp, soğuyana kadar tepe taklak çevrilir.
Vakumlanmış olan konserveler kilerde 1 seneye yakın saklanabilir
haberturk
__________________ Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma. Sen daima dalgalanacaksın Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|