Konu: Çözüldü kod yardımı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Temmuz 2022, 13:14   #5
Mylife
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: kod yardımı

Rules Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ayrıntılı bilgi için teşekkür ederim. Size Önce yaşadığım problemi sonrasında da yapmak istediğimi söyleyeyim.
Paylaşmış olduğum kod ile değişken atamasını gerçekleştiriyor ama hatalı olarak yapıyor alistle çektiğimiz acces seviyesi ile %xhopsil değişkeni arasına 2 adet boşluk ekliyor buda
Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
alias yansıt { if (%xhopsil == 40) { /cs access %xhopkanal del %xhopnick } }

aliasının çalışmamasına neden oluyor variableste bırakılan 2 boşluğu teke düşürdüğümde /yansıt komutunu manuel olarak uyguladığım zaman eşleşme sağlanıyor.
-------------
yapmaya çalıştığım kod ise nickin belirlemiş olduğum 14 adet kanalda 40 seviyesinde access ekli ise sildirmek diğerler seviyede ekli ise karışmamak.

Boşluğa sebep olan şeyin ne olduğunu bu şekilde anlayamadım kodu tam olarak görürsem eğer birşeyler söyliyebilirim ama bunun yerine ben senin istediğini yapan bir kod hazırladım bu yapmış olduğum kodu inceleyip sorunu kendin görebilir ve daha sonraki yapacağın işlemleri de ona göre yapabilirsin.

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
on *:input:#kanal: { if $regex($1-,/^[\.!]n[ıi]ckserv/Si) && $regex($2,/al[ıi]st/Si) { nickserv alist $3 | set -u30 %:n $3 | set -u30 %:k # } } on *:notice:*:*: { if $regex($nick,/nickserv/i) && $regex($1,/^\d(\d?)\./i) { msg %:k kanal: $2 Seviye: $6 | set -u30 %:s $6 | $iif(%:s == 40,.chanserv access $2 del %:n,return) } }

Kullanım;

.nickserv alist nick => oper/admin yetkisinde olmanız lazım bu komutu uygulayabilmek için.
1. satırdaki komut ile tetiklenir hangi kanalda işlem yapacağınızı kırmızı ile işaretlediğim kanalı belirtmelisiniz.
Kullanılan kanala belirlenen nickin alist bilgilerini yansıtır kanal ve seviye olarak daha sonra da eğer 40. seviyede bir access seviyesi var ise o kanalları siler.

Örnek görünüm;

(13:00:44) <Mylife> .nickserv alist wrath
(13:00:44) <Mylife> kanal: #Elinsu Seviye: 100
(13:00:44) <Mylife> kanal: #gold Seviye: 50
(13:00:44) <Mylife> kanal: #Kalbim-DJ Seviye: 100
(13:00:44) <Mylife> kanal: #Kalbim-istek Seviye: 100
(13:00:44) <Mylife> kanal: #kalbim-sohbet Seviye: 100
(13:00:44) <Mylife> kanal: #Kalbim-Yönetim Seviye: 100
(13:00:44) <Mylife> kanal: #KalbimFM Seviye: 100
(13:00:44) <Mylife> kanal: #kalbimfm@ Seviye: 100
(13:00:44) <Mylife> kanal: #loca Seviye: 45
(13:00:44) <Mylife> kanal: #muhabbet Seviye: 50
(13:00:44) <Mylife> kanal: #radyohelp Seviye: 100
(13:00:44) <Mylife> kanal: #rock Seviye: 45

servis mesajı;

(13:00:46) <ChanServ> Mylife nicki #gold kanalindan wrath nickinin access'ini sildi.
(13:00:51) <ChanServ> Mylife nicki #muhabbet kanalindan wrath nickinin access'ini sildi.

Burada 40 seviye access olmadığı için 50. seviyeler de denedim ben kod da 40 olarak düzelttim.

Unreal3.2.8.1 denenmiştir. İyi forumlar dilerim.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet