Somon - Nigiri Tarifi
Somon - Nigiri Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İÇİNDEKİLER
1 1/2 su bardağı (320 gr) Kalrose pirinci (suşi pirinci)
1 3/4 su bardağı (430 ml) su
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı (45 ml) pirinç sirkesi
1 yemek kaşığı şeker
1 suşi dereceli derisiz somon bifteği, yaklaşık 1 libre (450 g) (nota bakınız)
1 tatlı kaşığı (5 ml) wasabi
Suşi ve sashimi için soya sosu
Zencefil turşusu ADIM 1
Bir kapta pirinci soğuk suyla kaplayın. Su bulanıklaşana kadar pirinci durulayın. 4 ila 5 kez veya su berraklaşana kadar boşaltın ve tekrarlayın. Pirinci iyice süzülene kadar bir süzgeçte bırakın. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ADIM 2
Yüksek ateşte bir tencerede pirinç, su ve tuzu kaynatın. Kapağını kapatıp 15 dakika veya sıvı tamamen emilene kadar kısık ateşte pişirin. Ateşten alıp üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin.
Bu arada, orta-düşük ısıda küçük bir tencerede, şeker eriyene kadar sirke ve şekeri hafifçe ısıtın. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ADIM 3
Pişmiş pirinci bir fırın tepsisine yayın ve üzerine sirke karışımını dökün. Pirinç tanelerini kaplamak ve ayırmak için hafifçe birleştirin. Pirinci tekrar yayın ve plastik sargıyla örtün. Hafifçe soğumaya bırakın. ADIM 4
Keskin bir bıçakla somonun renksiz kısımlarını kesin ve atın. Bıçağı 30°’de tutarken, 10 cm uzunluğunda dilimler elde etmek için balığı damara doğru ince bir şekilde dilimleyin (nota bakın). Pirinç toplarını şekillendirirken soğuk bir tabağa koyun veya soğutun. ADIM 5
Hafifçe nemlendirilmiş ellerle, her biri için 2 yemek kaşığı pirinç kullanarak pirinci 6 cm dikdörtgen toplar halinde şekillendirin. Her bir pirinç topunun üzerine tadına bakmak için az miktarda wasabi sürün ve bir somon dilimiyle kaplayın (nota bakın).
Soya sosu ve zencefil turşusu ile servis yapın. Afiyet olsun ! Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Alıntılart |