Cevap: Atatürk’ün Dilinden Osmanlı Padişahları
Devlet için değil kendi saltanatı için küçük çocukları boğduran insanları çok dini veya halkını düşünüyormuş gibi sunmanın bir anlamı yoktur. Osmanlı halktan zorbalıkla para toplayıp asker toplayıp zevki sefa süren bir devlettir. Halk müslümandır atamız da ama hanedan ayrıdır. 600 yıl boyunca millete etmedikleri zulüm kalmamıştır. Ben Atatürk’ü düşmanı lovduğu için sevmem onlar zaten kovulacaktı. Kuavi milliye zaten çok önce başlamıştı. Ben Atatürk içimizdeki hainlere vurduğu tokat nedeniyle seviyorum. İşte o dramlara neden olanları iyi tanımak lazım ki bir daha o dramlar yaşanmasın. 21. Yüzyılda bile padişahın bilmem kaçıncı kölesi, cariyesi olma hevesinde insanlar var. Bu mazoşist hastalıklı ruh hali maalesef toplumumuzda tamamen son bulmadı. İslam ile de zerre alakaları yoktu zaten.. Kundaktaki bebeğin öldürülmesi, bir onur değil onursuxluktur..
İşte tarihten ders almak bu insanlara karşı dikkatli olmayı ve cumhuriyeti korumayı gerektirir. Milletten soydukları para ile avrupalarda Avrupa’da eşkiyalık yapmaları mı övgüye değer ki?
Ben size katılmıyorum arkadaşlar Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Osmanlı’yı İngilizler değil, Türk halkı bağımsızlığı için ayaklanarak yıktı. Ve tarihe gönderdi. Kendini reaya(eşek ve sığır sürüsü demektir) olarak gören padişaha reaya değil, onurlu bir halk olduğunu gösterdi. “O saraylar ve o sarayların etrafını çeviren hainler, asırlarca bu milleti dalgın bıraktılar; onu nura koşmaktan menettiler. Onlar, bu milleti ve bu memleketi yalnız iki zamanda düşünürlerdi. Biri paraya, diğeri askere muhtaç oldukları zaman! Bir yandan memleketi soyarlar, diğer yandan milletten aldıkları askerle Viyana’yı, Mısır’ı, İran’ı zapt için fütuhata kalkarlardı. Halbuki milletin o zaferlerde hiçbir millî emeli, vicdanî arzusu ve menfaati yoktu. Onların hırsı, onların şan ve şerefi için, bu milletin evlâtları bir daha dönmemek üzere onların arkasından sürüklenirlerdi. Sonra onların, saraylardaki debdebeyi temin için paraya ihtiyaçları vardı. Bu parayı milletten sopa ile alırlardı. Bütün bunların neticesi milleti fakirliğe, haraplığa, nihayet ölümün kıyısına götürdü. İşte bu idare tarzına padişahlık idaresi denir. Bu idareyi bir daha dirilmemek üzere tarihe gömdük.”
Mustafa Kemal Atatürk
Bu nedenden ötürü gerçeklerin bilinmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Değil mi ki çiğnenmiş inancın en seçkini,
Değil mi ki yoksullar mutluluktan habersiz,
Değil mi ki ayaklar altında insan onuru,
#SOMA
Konu Never Give Up tarafından (27 Haziran 2022 Saat 17:52 ) değiştirilmiştir.
|