|
Ocean Nickli Üyeden Alıntı
|
hayatını iki ayırması önce öyleydim sonra böyle oldum demesi, kendini aşağılaması; bu ülkenin kurucusuna ettiği hakaretleri meşrulaştırmaz, masumlaştırmaz, masumane yapmaz. bu ülkenin kurucusuna hakaret ettiği için yargılanmadı mı bu herif, yargılandı ? daha kimi ve neyi savunuyorsunuz acaba. ayrıca sadece atatürk değil cumhuriyet düşmanıydı kendisi. bunun ne anlama geldiğini biliyor musunuz siz ? hiç anayasa falan okudunuz mu ? 78 yıllık ömründe hiçbir zaman sabit bir görüşü savunmadı, hayatı ikiye değil belki yirmi ikiye bölük bir adamdı. para neredeyse oradaydı yani. o hiç sevmediğim kadir mısıroğlu bile necip fazıl'ı anlatsam lağım patladı zannedersiniz diyordu en yakın arkadaşı 25 yıllık arkadaşlığı süresince çeşitli vesilelerle necip fazıl'a defalarca para kaptırdığını defalarca dile getirdi. dediğim gibi şairliğine diyecek lafım yok beğenirsiniz veya beğenmezsiniz ama bu adamın kişiliğini sevebilmek için vatan haini falan olmanız lazım.
|
Şimdi ben vatan haini olduğumu öğrendim, garip . Kim birine vatan haini diyorsa gerçek hain odur benim nazarımda. Mehmet Akif Ersoy da Atatürk ile ters düşmüştür, şimdi Mehmet Akif Ersoy vatan haini mi.
Ayrıca hem yıllarca hapis yatmış hemde çok fazlaca sefalet çekmiştir necip Fazıl Kısakürek. Yazdığı şiirlerin anlam bütünlüğü veyahut verdiği hissiyat bir şairden fazlası olduğunun ispatıdir esasen. Lakin anlayana...