Cevap: Genel Sohbet
Günaydın forum arkadaşlarım, her seçim bir kaybediştir, ee ne olmuş eğer kaybettiysek düşmüşsek orda yatıya mı kalacağız, enkazın üstünden atlayıp temizleyip artık hangisi işimize geliyorsa yapıp yola devam. Hayat bu. Güzel bir gün diliyorum hepimize.
Kıssadan hisse vereyim birde çok severim böyle şeyleri.
Adamın biri 99 insanı öldürmüş, sormuş soruşturmuş o dönemin yeryüzündeki en iyi alimini, ona bir rahip göstermişler, gitmiş rahibe demiş ki 99 adam öldürdüm tövbem kabul olur mu? rahip demiş ki hayır olmaz, adam onu da öldürüp 100 e tamamlamış. Sonra yine yeryüzünün en büyük alimini soruşturmuş. Ona yine bir alim önermişler gitmiş demiş 100 adam öldürdüm tövbem kabul olur mu, alim de demiş ki tabi olur insanla tövbesinin arasına kim girebilir ama memleketinden ayrıl başka yere taşın çünkü orada yine sana fena işler yaptırırlar. Adam yola çıkıyor, yoldayken de adam ölüyor. Rahmet ve azap melekleri adamı kimin alacağı konusunda tartışmaya giriyorlar. Rahmet melekleri adam tövbe ederek Allah’a yöneldi biz alacağız, işte azap melekleri bu adam hep kötülük yaptı biz alacağız demişler. Bakmışlar ki işin içinden çıkamıyorlar kendilerine bir hakem tayin ediyorlar, biz işin içinden çıkamıyoruz diye o da gideceği yer ile geldiği yer arasını ölçün, hangisine daha yakınsa oraya ait diye. Ölçüyorlar ve gitmek istediği yere daha yakın çıkıyor ve rahmet melekleri alıyor onu. Niye yazdım bunu, öylesine işte.
Konu huri tarafından (04 Haziran 2022 Saat 09:19 ) değiştirilmiştir.
|