Cevap: Forum ve Tazminat Davası
Şimdi malum foruma iletişim kısmından yeni bir istekte bulundum.
Yasayı ayrıntılı inceleyince şu madde gözüme çarptı. 30 gün içimde gerekeni yapması gerekiyor. Ben daha önce bu kanuna istina ederek yazmamıştım. Şimdi yazdım..
Mail attım sonuçta forumdan mesaj atmak hukuki delil olmuyor sanırım ama mail ile istekte bulunmak hukuki delil..
30 gün içimde silmesi gerekiyor yoksa hukuken net suçlu konumuna düşüyor. MADDE 12 – (1) (Değişik:RG-28/4/2019-30758) İlgili kişi, Kanunun 11 inci ve 13 üncü maddelerine istinaden veri sorumlusuna başvurarak kendisine ait kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini talep ettiğinde; a) Kişisel verileri işleme şartlarının tamamı ortadan kalkmışsa; veri sorumlusu talebe konu kişisel verileri siler, yok eder veya anonim hale getirir. Veri sorumlusu, ilgili kişinin talebini en geç otuz gün içinde sonuçlandırır ve ilgili kişiye bilgi verir.
Davayı açtıktan sonra zaten silmiş silmemiş çok önemli olmaz. Sonuçta benim o önceden davalık olduğum çocukta dava açıldıktan sonra facede yazdıklarını sildi filan ama bu onu kurtrmadı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Değil mi ki çiğnenmiş inancın en seçkini,
Değil mi ki yoksullar mutluluktan habersiz,
Değil mi ki ayaklar altında insan onuru,
#SOMA
Konu Never Give Up tarafından (23 Mayıs 2022 Saat 04:48 ) değiştirilmiştir.
|