Forumların forum, sosyal medya kadar yaygın olduğu 2000-2010 arası dönemde nice genç nice forumda bu gönderiyi konulara kasacağım diye telef oldu. Ertesi günkü yazılı sınavını unutanlar, sevgilisine ayıracağı vakti buna ayıranlar, sırf bunun uğruna antisosyalleşenler, bunu yapmak uğruna bilgisayar başında yemeğini yemeye çalıştığı için odasını batırıp annelerini yoranlar... Say say bitmez. Sonra ne oldu? O forumların %90'ı şimdi yok oldu. O zaman bu beyhude uğraşlar, forum sahiplerine reklam ve backlink parası olarak döndü. Halbuki 1000 tane konuya bu boş gönderiyi kasıp mesaj sayısını yükseltip, moderatör olmaya çalışacağına kendini geliştirseydi, programlama merakı olanlar ona; yabancı dile ilgisi olanlar o alana yönelseydi kendilerine yatırım yapmış olacaklardı.
Neyse ki; ekürisi ve kardeşi olan "emeğe saygı, repleri unutmayalım" mottosuyla birlikte azalarak bitmiştir. Darısı sosyal medyadaki abidik takipçi-beğeni çılgınlığının başına ve fakat yakın gelecekte onun soyu pek kuruyacağa benzemiyor; soyu kuruyasıca!
Edit: Ben azalarak bitti sanıyordum ancak konudaki yazılanlardan anlaşıldığı üzere daha tam bitmemiş. Aslında yeni oluşum kapsamında en azından IF'i temiz tutmak için bu tarz gönderilerin konulara yazılması yasak kılınabilir. Ben hatırlıyorum da 2007 döneminde sırf mesaj kasılmasını engellemek için sunucu tanıtımlarına "başarılar" yazmak bile yasaktı, niteliksiz ve içeriksiz yorum direkt silinirdi. Özellikle @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in forum sahibi olduğu dönemde bu konuda @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üstad ciddi efor sarf ederdi dün gibi hatırlıyorum ki, ne büyük şanstır ki o jenerasyonda forumda takılarak boş yapmamayı alaylı ve çekirdekten öğrenerek yetiştirdik kendimizi.