En Sağlıklı Tarif: Bu Kurabiyenin İçinde Un, Şeker Yok!
Malzemelerimiz:
1 adet olgun muz
3 su bardağı yulaf ezmesi
Bir avuç dolusu karışık kuru yemiş (tercihen fındık veya ceviz)
3 adet yumurta
Kuru üzüm, kayısı gibi kuru meyveler (Kıvama uygun olarak göz kararı ayarlanabilir)
2 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırarak, beyazlarını köpük köpük olana kadar çırpın. Bir yandan da seçmiş olduğunuz kuru yemişleri blendırdan geçirin. Kuru yemişleri kurabiyenizin çıtır çıtır olması ve yerken tadını alabilmeniz için hafif iri taneli bırakabilirsiniz. Yulaf ezmesini bir kaseye alın, kuru yemiş ve yumurta beyazlarını ilave edin, muzu çatal yardımı ile iyice ezin ve tarçınla birlikte yulafın içine bu malzemeleri de ekleyin. Malzelerinizi hamur kıvamı alana kadar karıştırın ve gerekli gördüğünüz kadar kuru meyve ilave edin. Bir tepsi üzerine karışımdan birer kaşık alıp birbirinden ayrı şekilde dizin , 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
Hazırlanması kadar taşıması da oldukça pratik olan bu keyifli tarif ile konuklarınızı da etkileyebilir ya da çocuklarınız için karbonhidrattan uzak atıştırmalık alternatifleri yaratabilirsiniz. Kuru yemiş ya da meyve konusundaki çeşitlilik sayesinde kendi tariflerinizi çeşitlendirmeniz de mümkün. |