Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Mayıs 2022, 00:00   #2
Çevrimdışı
Raistlin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İyi Kırmızı Et Seçimi Nasıl Yapılır? Kırmızı Etin Faydaları Nelerdir?




Et yememek için 20 neden


1. Sağlıklı olmak istiyorsanız değişime gıdadan başlamalısınız. Kansere davetiye çıkaran, zararlı yağlarla ve pestisitle dolu, hormonlarla yetiştirilmiş et yerine kanser önlemeye yardımcı, bağışıklık ve sindirim sisteminizi düzenleyen, kolesterol düşüren elma, brokoli, böğürtlen, havuç, sarımsak, yeşil bitkiler ve tahılları tercih edebilirsiniz.

2. Vejetaryenlerin kansere yakalanma riski et yiyenlerden %40 daha düşük.

3. Sağlık ve sindirim açısından hayati önem taşıyan lifler ette değil yalnızca sebze bazlı gıdalarda bulunur.

4. Kalp ve damar hastalıklarından müzdarip olduğu için bitki bazlı beslenmeye geçiş yapan 5 kişiden 4’ünde hastalığın semptomları kaybolmakta.

5. Diyabet, kalp ve damar hastalıkları ve obezite, vegan beslenme biçimi, egzersiz ve stressiz bir hayatla %95 oranında engellenebilir.

6. Gut, deli dana, mavi dil hastalığı, kuş gribi, tifo, listeriyoz, preklamsi, brusella, ve tüberküloz.

7. Üretilen antibiyotiklerin tamamının %70’i hayvancılıkta kullanılır.

8. Üretilen gıdanın çoğunu hayvanlara vermeye devam edersek gezegende beslenebileceğimiz kaynak kalmayacak. Et yiyen bir insan için üretilen gıda vejetaryen bir insan için üretilen gıdanın 16-20 katı.

9. 2006 yılında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Başkanlığı dünya genelinde et endüstrisinin ürettiği sera gazı salımının %13 salım yapan tüm ulaşım araçlarını geçerek %18’inden sorumlu olduğunu açıkladı. 2009 yılında ise WorldWatch Institute bu oranın %51’e kadar olabileceğini bildirdi.

10. Bir kilo biftek üretmek için 18.000, bir kilo elma üretmek için 340 litre su harcanır.

11. Dünyadaki tarım alanlarının %75’i hayvan yemi yetiştirme ve hayvan çiftliklerince kullanılır.

12. Hayvan çiftliklerinde dışkı arıtma sistemleri bulunmaz. Onca hayvanın dışkısı dereler ve sular kanalıyla beslenme zincirine karışır.

13. Tavuk, koyun ve inekler doğal olarak yemeleri gereken gıdalarla beslenmezler. İçinde ölü hayvan parçaları da bulunan hızlıca büyümelerini sağlayan kimyasallar barından ucuz, yapay yemlerle beslenirler.

14. Düşünecek olursanız hepimiz doğal döngünün bir parçasıyız. İnsan ya da hayvan, hepimiz mutluluğun peşinden gidip acı ve mutsuzluktan kaçınmaya çalışıyoruz.

15. Tavuk ve koyun yetiştirme merkezlerinden birinin kapısından kafanızı uzattığınızda göreceğiniz manzara: Penceresiz dev bir hangarda binlerce dipdibe hayvanın temiz hava almadan, ayakları toprağa bile basmadan ölümü bekledikleri. Yeni doğan yavruların annelerinden ayrılarak diğer yeni doğan ve acı çeken yavruların yanına sıkış tepiş depolara konduğu, hasta ve ölmek üzere olan hayvanlar, dışkı ve kan revan.

16. Kimse kusura bakmasın ama özgür tavuk, mutlu tavuk, kafessiz doğal üretim gibi terimler, yine et endüstrisinin yarattığı, ne idüğü belirsiz kavramlar.

17. Keçiler ve tavuklar arkadaşlık kurar, bir hindiyi kucağınıza alırsanız size sarılıp uyuyakalır, koyunlar kafalarının sevilmesinden çok hoşlanırlar ve hepsi en çok kırlarda koşmayı severler.

18. ‘Eti bıraktım, balığa geçtim’ tavrı da yanlıştır. Ton balığı avcılığı sırasında 150 başka tür de yanlışlıkla avlanır ve ölü olarak denize geri bırakılır. Bu türler arasında deniz yıldızları, beyaz köpekbalıkları, kılıçbalıkları, albatroslar, yunuslar ve caretta carettalar da bulunur.

19. Her yıl 150 milyardan fazla hayvan, insanlığı beslemek için acı içinde, işkence edilerek öldürülür.

20. İyi bir insan olmaya çalışıyorsanız bu kanlı tablonun bir parçası olmak muhtemelen hoşunuza gitmiyordur.

__________________
🕊
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet Mobil Chat