|
Ocean Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
efendim normal olan budur zaten. herkes parayı şimdiden harcama, alabileceğince alma yarışına girer. bunda garip olan hiçbirşey yoktur. çünkü bugün 5 liraya almazsan yarın 10 lira olacak düşüncesinde insanlar. bugün gezeyim yoksa yarın gezemem diye düşünüyorlar.
buna evrimsel sosyolojide ters psikoloji diyorlar. tıpkı suriyelilerin bakamayacakları halde bir sürü çocuk dünyaya getirmesi gibi. neslini devam ettirme psikolojine giriyorlar, 1. dünya savaşından sonra nüfusun patlaması gibi.
yüksek enflasyon sebebiyle insanlar araba, ev, mal vb. almaya yöneliyor elinde nakit para tutmuyor çünkü elinde olan para her geçen gün eriyor ve değer kaybediyor bu da durumu daha fazla körüklüyor. yani siyaset falan değil türkiye'nin bir gerçeği bu. ekonomi dersinin ilk konularından biridir enfslasyonun insanları alışverişe sürüklemesi. gelelim f1'e ben verstappen'ciyim efendim, redbull kanatlandırır! : )
|
Suriyeli örneğine güldüm ya sjsjs:d
Simdilik ikiyle idare edicez Bolukbaşı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 🥰
Birgun insallah, verstappen
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. onada bir kalp bırakalım 🥰🤟
--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:29 -->-> Daha önceki mesaj 13:24 --
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] simdi Schumacherin oğlunu yabana atma
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.